Sığınmacılara elektrik verildi

Sığınmacılara elektrik verildi

Dicle Elektrik AŞ (DEDAŞ), Irak ve Suriye'de yaşananlar sonrasında Türkiye'ye gelen sığınmacılar için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

DEDAŞ, sığınmacılar için AFAD koordinatörlüğünde devam eden yardımlar kapsamında, elektrik ihtiyacını kesintisiz sağlamak için çalışma yürütüyor.
 
DEDAŞ, AFAD ile yapılan anlaşma çerçevesinde altyapı yatırımları ve güçlendirmelerle sığınmacıların ihtiyacını karşılıyor.
 
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne bağı Yumurtalık ve Mert İsmail köylerinde AFAD kamp bölgelerine elektrik hatları döşeyen DEDAŞ, yine AFAD'ın kontrolündeki yatılı bölge okulu ve çevresinde 10 trafoyu devreye alarak elektrik verdi. Böylece DEDAŞ, kamplarına aralıksız aydınlatma sağlıyor.
 
Mardin şehir merkezinde yeni yapılan otogara yerleştirilen Ezidiler için de sorunsuz enerji tedariki sağlayan DEDAŞ, Nusaybin'de Ezidiler için kurulan taziye evlerine de enerji veriyor.
 
Ayrıca Güven Köyü'ne yerleştirilen Ezidiler ile irtibata geçen DEDAŞ, eksik ve ihtiyaçların belirlenerek, bunların giderilmesi için çalışma başlattı. Çayırlı Köyü Çörüklü Mezrasına enerji tesisatı hazır hale getirilirken, Suriye ve Irak'tan gelen Ezidiler için kurulan kampa enerji temin ediyor.
 
Irak'ın Şengal bölgesinden kaçarak Batman'ın Beşiri İlçesi'ne bağlı Üçkuyular, Oğuz, Binbaşı, Kumçayı, Meydancık, Yolveren ve Kurukavak köylerine yerleşen 250 aileye mensup bin 200 kişinin enerji sorunu yaşamaması için köylerin enerji hatlarını bakımdan geçirip yenileyen DEDAŞ, köylerde ihtiyaç duyulan yerlere direk dikme, trafo güçlendirme ve ışıklandırma çalışması da yaptı.
 
Yine Şengal bölgesinden kaçan Ezidiler için Batman'ın Beşiri İlçesi Uğurca Köyü'nde belediye tarafından kurulan çadır kentin enerji sorununu çözmek DEDAŞ ekiplerince köy trafosu değiştirildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.