Sığınmacılar kışa daha konforlu girecek

Sığınmacılar kışa daha konforlu girecek

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde misafir edilen Suriyeli sığınmacıların kışı daha iyi şartlarda geçirmeleri için çadırları yenilenecek.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) 4 yıl önce kurulan Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde soğukların başlamasıyla kış hazırlıkları da hız kazandı. Tesis yetkilileri, 30 bin Suriyeliye ev sahipliği yapan tesisteki tüm çadırları yenileriyle değiştirmeye hazırlanıyor.

Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Müdürü Hüseyin Ortaç, Suriyeli misafirleri için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını dile getirdi. Ortaç, "30 bin Suriyeli kardeşimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde tüm çadırlar değiştirilecek. Çadırlarda yangına yol açmamak adına alınan radyatörlerin dağıtımına da en kısa zamanda başlayacağız." dedi.

Yangın riskine karşı eğitim verildi

Ortaç, bu yıl da kış aylarının sorunsuz geçmesini dilediklerini belirterek, bunun için gerekli önlemleri aldıklarını aktararak, "Çadır kentteki en büyük risk yangın riskidir. Bunun için de gerekli tedbirlerimizi aldık ve bu konuda Suriyeli misafirlerimizi eğittik. İnşallah geçmiş yıllarda olduğu gibi bu kışı da sorunsuz bir şekilde geçiririz." değerlendirmesinde bulundu.

Başta Kaymakam Eyüp Fırat olmak üzere çadır kentteki tüm personelle gece gündüz demeden Suriyeli kardeşlerinin rahat etmesi için çalıştıklarını vurgulayan Ortaç, Suriye'de bir an önce barışın sağlanmasını temenni etti.

Sığınmacılardan Novali Salim de 4 yıl önce geldiği Akçakale'de çadır kentte yaşadıklarını anlatarak, kış hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Kış öncesi, halı ve battaniyelerini yıkadıklarını aktaran Salim, "Çadırlarımızın değiştirileceğini söylediler ama biz yine de kış öncesi çadırlarımızı da elden geçirip temizledik. Yenisi gelirse de çok mutlu oluruz. Allah Türkiye ve Türk halkından razı olsun." sözlerine yer verdi. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.