Sığınmacılar için özel takip sistemi geliyor

Sığınmacılar için özel takip sistemi geliyor

Göçmenler, uluslararası korumaya muhtaç olanlar, kaçak işçiler ve transit geçiş yapanlara ilişkin etkin bir izleme ve takip sistemi oluşturulacak.

Hükümetin 2015 programında Türkiye'nin yeni göç politikasına ilişkin hedefler sıralandı. Başta Irak ile Suriye'deki savaştan kaçan sığınmacılar olmak üzere, göçmenlere ve insan ticareti mağdurlarına yönelik alınacak tedbirler özetle şöyle...
 
-Türkiye'ye yurt dışından gelen göçmen, uluslararası korumaya muhtaç olanlar, kaçak işçiler ve transit geçiş yapanlara ilişkin etkin bir izleme ve takip sistemi oluşturulacak. 
 
- Uluslararası koruma statüsü tanınan kişilerin ülkeye uyumu desteklenecek. Bu kapsamda Türkiye'de yasal olarak ikamet eden yabancılara yönelik zorunlu olmayan uyum programları geliştirilecek.
 
-Uluslararası koruma altında yaşayanların geri döndüklerinde veya başka bir ülkeye yerleştirildiklerinde üçüncü kişilere ihtiyacı olmadan sosyal hayata katılmalarını sağlayacak bilgi ve beceri kursları açılacak.  
 
- Türkiye'de yasal olarak ikamet eden göçmenler ve yabancılar için eğitim, sağlık, istihdam, kültür ve dil eğitimi gibi konularda danışmanlık hizmetleri sağlanacak.
 
MAĞDURLARA DESTEK
 
-İnsan ticareti mağduru olan veya olduğu yönünde kuvvetli şüphe duyulan kişiler, mağdur destek hizmetlerinden yararlandırılacak. 
 
-İnsan ticareti mağdurlarının faydalanabileceği hizmetlere ilişkin etkili bir rehberlik sistemi oluşturulacak.  
 
-Avrupa Birliği desteğiyle “İnsan Ticareti Mağdurlarının Korunması Projesi” yürütülecek. Kabul ve barınma merkezleri tamamlanacak. 
 
-Merkez ve taşra teşkilatındaki personele mülteci hukuku ve statü belirleme eğitimleri verilecek. 
 
-Sığınma evlerini işleten STK'lar ile işbirliği protokolleri imzalanacak. 
 
-Komşu ülkelerden yoğun göç alan illerde, söz konusu nüfus akımlarının il üzerindeki ekonomik ve sosyal etkileri belirlenecek. Bunları iyileştirmeye yönelik tedbirler alınacak.  
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.