Sığınmacılar: Fransa kadar acımasızını görmedik

Sığınmacılar: Fransa kadar acımasızını görmedik

Fransa'nın başkenti Paris'in ortasında yaklaşık 500 sığınmacının kaldığı kamp, polis tarafından dağıtıldı

Paris'in 19. bölgesinde yer alan Jaures metro istasyonu yakınlarında  sığınmacıların kaldığı derme çatma çadırlar, çevik kuvvet ekipleri tarafından  kaldırıldı.  

Yaklaşık 500 Afgan sığınmacının kaldığı çadırlar kaldırılırken polisle  sığınmacılar arasında gergin anlar yaşandı.

İranlı Mustafa, polisin her hafta gelip  çadırlarını aldığını ancak  kendilerine kalacak yer göstermediğini söyledi.

Afgan sığınmacı Janzeyf, Avrupa'nın kendileri için tam bir hayal  kırıklığı olduğunu belirterek "Çok ülke gördüm. 10 ülkeyi Kaçak yollarla geçtim.  Ama Fransa kadar acımasızını hiç görmedim." dedi.

Fransız polisi, 19. bölge civarındaki sığınmacı çadırlarını kaldırmak  için sık sık operasyon düzenliyor fakat ortada kalan sığınmacıları herhangi bir  merkeze götürmüyor.

Her tahliye operasyonunda 10-15 sığınmacı gözaltına alınıyor, bir  kısmı sınır dışı edilmek üzere göçmenlik ofisine yollanırken büyük bir kısmı yine  sokaklarda kalmaya devam ediyor.

"BURAYA SAKIN GELMEYİN"

Çok sayıda sığınmacı "Avrupa'nın böyle olacağını bilseydik gelmezdik"  derken Afganistanlı Janzeyf, "Buradan Afganistan'dakilere sesleniyorum, gelmeyin.  Burası rezalet. Başka ülkedeki sığınmacılara da diyorum, gelmeyin. Fransa'ya  gelmeyin." ifadesini kullandı.

Fransa'nın liman kenti Calais'deki Jungle sığınmacı kampının tahliye  edilmesinden sonra kayıt altına alınmak istemeyen sığınmacıların bir kısmı  Paris'e bir kısmı Belçika ve Almanya'daki çeşitli kentlere gitti.

Kampın tahliyesinde yaklaşık 300 çocuk ve bin sığınmacı ortada kalmış,  sığınmacı dernekleri hükümetin başarısız tahliye planını eleştirmişti.

Büyük çoğunluğu İngiltere'ye geçmek isteyen sığınmacıların belli bir  süre sonra Calais'ye tekrar dönerek yeniden sınırı kaçak yollarla geçmeye  çalışacağı tahmin ediliyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.