Sigara'ya zam mı geldi? İşte Güncel Sigara Fiyatları

Sigara'ya zam mı geldi? İşte Güncel Sigara Fiyatları

Sigara'ya zam mı geldi? Sigara Zammı ne kadar? Yeni Sigara Fiyatları ne kadar olacak? Sigara'Ya ne kadar zam geldi? gibi sorular internette sıkça aranıyor. Türkiye güne ÖTV zammı haberleri ile uyandı. Sigara fiyatları 2017'ye zamlı giriyor.

Türkiye güne zam haberleri ile uyandı. Daha önce araçlara gelen ÖTV zammı, şimdi de tütün ürünlerine geldi. Tütün ürünlerinden alınan ÖTV, 2017 itibari ile artacak. Yüzde 10 ila yüzde 27.5 arası gelen zam sonucu sigaralar ne kadar pahalanacak? merak konusu oldu.

1 Aralık 2016'da Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre sigara fiyatları ÖTV zammından nasibini alıyor. Zamlardan sigara dışında Kolalı Gazozlar da nasibini alıyor. ÖTV zammı ile tütün ürünlerinden alınacak vergi tabanı da yükseltiliyor.

Sigara Fiyatları ne kadar zamlandı?

1 Aralık 2016 itibari ile gelen ÖTV zammına göre, Sigara'dan alınan vergi paket ve içindeki sigara adeti kadar zamlandı. Tütün içeren sigaralarda Asgari maktu vergi tutarı 0,2280 ve maktu vergi tutarı 0,3246 yükseltildi.

Sigara'da bu sefer gelen zamlar fazlasıyla büyük. Kimi sigara fiyatlarında artış 1.5 TL'ye kadar çıkabilecek. Bu sefer gelen zamlar paketler dışında, paketin içindeki dal başına sigara olduğu için, yüzde 27.5'i bulan zamlar konuşuluyor.

Bu hesaba göre, eskiden 12.5 TL'ye satılan Parliament adlı sigara'nın son gelen zam ile birlikte 14 TL'ye kadar pahalanması bekleniyor. En düşük fiyatı 8 TL olan bir sigara'nın ise 8.5 TL'ye kadar zamlanması bekleniyor.

Sigara zamlarının markalara nasıl yansıyacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.