Sigaranın dumanı yel, parasını tütün fabrikaları alıyor"

Sigaranın dumanı yel, parasını tütün fabrikaları alıyor"

65 yıl sigara içen 88 yaşındaki yaşlı adam, gençlere sakın ağzınıza alkollü içecek ve sigara almayın uyarısında bulundu.

Antalya Korkutelili Ramazan Büyükkeskin dede, 65 yıl aralıksız sigara içtiğini, sigara içtiği, bıraktıktan sonra kendisini bir kuş gibi özgür hissettiğini söyledi. 

Kalp rahatsızlığı geçirmesi sebebiyle 5 yıl önce sigara kullanmaya son verdiğini belirten Büyükkeskin, sigara içme düşüncesiyle hiç bir sorunun çözülmediğini tütün kullanımının 'zühürt tesellisi olduğunu kaydetti.

Sigaranın kokusu ve dumanının verdiği zararla gençlerin başındaki en büyük musibet olduğunu belirten Büyükkeskin, "Sigaranın dumanını yel, parasını tütün fabrikaları alıyor. Sigara aslında insanın bir bakıma uzun süreli kendisini zehirlemesi. Çocuklarımızı sigaradan uzak tutalım. Eskiden bir eve misafir geldiğinde sigara ikram edilirdi;çok şükür bugün bu yanlış davranış yok. Bir baba oğlu ile sigara içerdi. Bu yanlış davranışlar yavaş yavaş değişti. Fakat sigara kullanma yaşı çok aşağı düştü. Ağızlarda hep güzel söz olsun, tütün ve tütün mamülleri olmasın. Sigara içmek demek bir adamı kendi ailesinin rızkını kendi eliyle tüttüre tüttüre yakması demek." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.