Sigara hariç tebliğ edilmeyen borçlara af

Sigara hariç tebliğ edilmeyen borçlara af

Torba Yasa Tasarısına göre yasak yerlerde sigara içenlere verilen cezalar hariç olmak, tebliğ edilmemiş 120 TL'nin altındaki idari para cezalarına af.

Torba Yasa Tasarısına göre yasak yerlerde tütün mamulleri tüketenlere verilen idari para cezaları hariç olmak üzere, tebliğ edilmemiş 120 TL'nin altındaki idari para cezalarından vazgeçilecek.TBMM Genel Kurul'da görüşülen Torba Yasa Tasarısı ile borçlar yeniden yapılıyor. Meclis'te kabul edilen düzenlemelere göre, bazı kamu alacaklarında faiz, cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı Yİ-ÜFE oranları esas alınarak yeniden hesaplanacak, vergi asıllarının tamamı, cezaların tamamı yeniden yapılandırma kapsamında tahsil edilecek. Yasak yerlerde tütün mamulleri tüketenlere verilen idari para cezaları hariç olmak üzere, ilgilisine tebliğ edilmemiş 120 TL'nin altındaki idari para cezaları tahsil edilmeyecek. Tahsilinden vazgeçilecek alacaklar arasında ise 30 Nisan 2014 tarihinden önceki vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları bulunuyor. 
Karayolları Genel Müdürlüğü Kanunu gereğince verilen idari para cezası ile birlikte ilgilisine tebliği gereken ve tutarı 12 TL ve altında kalan geçiş ücretleri tahsilinden de vazgeçilecek.
 
Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, belediyelerin su abonelerinden su kullanımından kaynaklanan alacakları, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeli alacakları hakkında da bu kanundaki düzenlemeler uygulanacak.
 
Tasarı, SGK borçlarını da yeniden yapılandırarak gecikme cezası ve gecikme zammını yeniden düzenliyor. Buna göre, 2014 Nisan ayı ve önceki aylara ilişkin ödenmemiş sigorta primi, emeklilik keseneği, kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi için hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecek.
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.