Şifa niyetine şalgam

Şifa niyetine şalgam

Her derde deva olan şalgam suyu, gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından şifa kaynağı eczane raflarındaki yerini alacak.

Türkiye şalgam suyu pazarının lideri ve şalgam suyu üretimine ait ilk fabrikayı kuran Doğanay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Doğanay, açıklamalarda bulundu. 
Doğanay, dünyada eşi, benzeri olmayan ve Çukurova Bölgesi'ne ait olan yöresel içeceği şalgam suyunun, artık yöresellikten çıkıp aynen ayran ve limonata gibi ulusal içecek konumuna geldiğini belirtti. 
Şalgam suyunun aynı zamanda bir dünya içeceği olma yolunda hızla ilerlediğini dile getiren Doğanay, 4 üniversitenin şalgam suyuyla ilgili çalışmalar yaptığına dikkat çekti. Doğanay, şalgam suyu üzerine doktora tezi yapan akademisyenlerin de olduğunu belirterek, "Çalışma yapan üniversitelerimizden aldığımız duyumlara göre, tüm insanlığı ilgilendiren çok önemli bulgulara ulaşılmış. Profesörlerimiz ulaştıkları bilgilerin bazılarını bizlerle paylaştılar. Bize anlatılanlara baktığımızda, ilerleyen dönemde şalgam suyunu eczane raflarında görürsek şaşırmamalıyız. Çalışmalar devam ettiğinden bulguları kamuoyuyla paylaşamıyoruz.
Tüm araştırmalar tamamlandığında akademisyenlerimiz yaptıkları çalışmaları ve elde ettikleri sonuçları kendileri açıklayacak. Zaten bu tür çalışmaları biz üreticilerin değil bizzat bilim insanlarının açıklamasını daha doğru buluyorum" ifadelerini kullandı. 
"30'UN ÜZERİNDE ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ" 
 
30'un üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Doğanay, hedeflerinin tüm dünyaya şalgam suyu ihraç etmek olduğunu kaydetti. 
1997 yılında Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan fabrikasında şalgam suyu üretimiyle çalışmalarına başlayan Doğanay, ürün portföyünde acılı ve acısız seçenekleriyle sunulan şalgam suyu dışında limonata, yüzde 100 üzüm sirkesi, yüzde 100 elma sirkesi, balzamik sirke, limon sosu, yüzde 100 limon suyu, yüzde 100 portakal suyu, yüzde 100 Nar ekşisi, ve Nar ekşisi sosları bulunuyor. 
Son teknolojiyi kullanarak yıllık üretimini 350 milyon litreye çıkarmayı başaran Doğanay, Türkiye'de 81 ilde yaygın dağıtım ağının yanı sıra toplam üretiminin yüzde 35'ini dünyanın tüm kıtalarında 30'un üzerinde ülkeye ihraç ediyor. Türkiye'nin şalgam suyu tüketiminin de yüzde 95'ini üretiyor. 
AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL YAPACAK 
 
17 yıllık çalışmayla şalgam suyunu önce tüm Türkiye'ye sonra tüm dünyaya tanıtarak bir dünya içeceği haline getiren Doğanay, Amerika'dan Çin'e 30'un üzerinde ülkeye ihracat yapan bir dünya markası ortaya çıkardı. Ar-Ge çalışmaları sonucu içecek sektöründe atılım yapan Doğanay Gıda, 2014 yılında yaptığı toplam 40 Milyon euro yatırımla tam kapasite çalıştığında günlük bin 200 ton üretim yapabilecek nitelikte ikinci fabrikasını kurdu. 
Fabrikanın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yapacağı belirtiliyor. 
40 milyon euroluk yatırımla CamPET teknolojisini Türk tüketicisiyle buluşturan Doğanay Gıda, dünya içecek ve sıvı gıda sektörünün devlerine de örnek teşkil ediyor. 
Dünyada "FreshSafe-PET" olarak da bilinen "CamPET" teknolojisi için sektöründe dünya lideri Alman KHS şirketiyle anlaşan Doğanay Gıda, bünyesindeki Türk mühendislerin geliştirdiği dolum teknolojisini tanıtıyor. Şu an hiçbir içecek firmasında olmadığı belirtilen ve yüzde 100 sıkma meyve sularının dahi koruyucusuz 6 ay dayanmasını sağlayan teknoloji, Adanalı bir Türk firması tarafından kullanılıyor. 
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.