Şifa kaynağı yosun havuzu

Şifa kaynağı yosun havuzu

Kütahya'nın Emet ilçesinde bulunan termal tesisler içerisinde Türkiye'nin tek yosun havuzu cilt ve deri hastalıklarında alternatif oluyor.

 Güneş enerjisi ile oluşturduğu yosun partikülleri ile cilt, deri, kolestrol gibi rahatsızlıklara da alternatif olan yosun havuzu dünyada ikinci, Türkiye'nin de tek olma özelliğini taşıyor.

Emet ilçesinde yer alan Emet Termal Resort & Spa tesisleri içerisinde yer alan yosun havuzu Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ziyaretçilerini kabul ediyor. İnternet üzerinden yaptığı araştırmalar sonrasında suyun yerden kaynadığını öğrendikten sonra yosun havuzundan faydalanmak için tesislere geldiğini belirten Hasan Kasım (52); "Bugün ilk kez geldim. Daha önce yaklaşık 20 senedir çeşitli kaplıcalara gittim. Burayı da internette gördüm ve bana ilginç geldi yosunlu yavuz" şeklinde konuştu. Kasım konuşmasına şöyle devam etti: "Yerden kaynayan ve katkı maddesi olmadığı için. Sabah geldim yaklaşık 2 saat kaldım. Gerçekten dinlendirici özelliği var. Sanki canlı bir hücre gibi. İnşallah bundan sonra da devamlı gelirim. Daha önce de çelitli yerlere gittim fakat kaplıca suları diğer soğuk sularla karıştırılarak özelliği kayboluyor. Buranın da suyun yerden kaynama özelliği de ilgimi çekti. Gerçekten de söylenenler kadar varmış."

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE OLUŞAN TEK YOSUN HAVUZU

Hava koşullarına rağmen 39 derecede kaynayan yosun havuzunun cilt, deri, saç ve tırnak hastalıklarında fayda sağladığına değinen Karaderili Şirketler Grubu Bayi ve Acente Koordinatörü Deniz Derelli, "Kütahya'nın Emet ilçesinde dışarıdaki ısıya rağmen 39 derecede kaynayan yosun havuzumuzun farklı özellikleri var. Bunlardan en önemlisi cilt, deri, saç ve tırnak hastalıklarına faydalı olması." diye konuştu.

Suyun içerisindeki etken maddeler hakkında bilgiler veren Derelli konuşmasına şöyle devam etti: "İçerisinde bulunduğu sodyum arjinad maddesi ve minerali ile beraber vücuttaki toksinlerin atımını sağlayarak hızlı bir şekilde kilo kaybı verilmesine sebep oluyor. Ayrıca yosun havuzumuz sedef, akne ve mantar gibi birçok hastalığa iyi gelmekte. Yosun havuzumuzu düzenli olarak belirli kürlerde kullanıldığında eklem romatizma ve birçok hastalıkta faydası olduğu düşünülüyor."

TÜRKİYE'DE TEK

Yosun havuzunun Türkiye'de tek olduğunun altını çizen Derelli, "Yosun havuzumuz bu özelliği itibari ile türkiyedeki tek olma özelliği ile ender rastlanan bir şifa kaynağıdır." dedi.

ZEYTİNYAĞI VE SU BİRBİRİNE KARIŞIYOR

Şirket hedeflerinin termal sağlık ve termal tedavinin her taş gruplarına hitap etme olduğuna da değinen Derelli, "Şirketimizin hedefi yediden yetmişe tüm yaş gruplarına termal tedavi ve termal sağlık hizmetlerine teşvik etmek. Yurt içi ve yurtdışından gelen misafirlerimizi uzun vadeli bu tesislerde ağarlamayı düşünüyoruz. Tesisimiz su değerleri açısından bakıldığında 6 farklı su içeriyor. Yosun havuzu, acısı ile fosfor ve sodyum bakımından zengin farklı bir termal suyumuz var. İçmece olarak şekersu olarak nitelendirdiğimiz özel bir suyumuz var ve iki ayrı ayak havuzumuz var. Ayak havuzuna baktığımızda mantar ve tırnak hastalıkları konusunda ciddi anlamda çözüm sağlayan özel havuzlardır. Tesisimizde kaynayan acısı çok farklı bir özelliğe sahip. Zeytinyağı ve su bildiğiniz gibi birbirine karışmayan iki ayrı madde. Fakat bu su zeytin yağı ile birlikte karışıyor ve merhem kıvamına geliyor. Bu merhemimiz yanık vakalarında kullanılıyor." ifadelerini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.