Şiddetle İslam yan yana düşünülemez

Şiddetle İslam yan yana düşünülemez

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez, "Şiddetle İslam dini yan yana düşünülemeyen iki kavramdır.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez, "Şiddetle İslam dini yan yana düşünülemeyen iki kavramdır. Biz, Sevgili Peygamberimizi andığımız bu günlerde, onun hayatına göz attığımızda asla eşlerine, yakınlarına, çocuklarına şiddet göstermediğini müşahade ediyoruz" dedi.

Kırıkkale İl Müftülüğü'nce Gök Düğün Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez, Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın eşi Hilal Saygılı, İl Müftüsü Bekir Gerek'in eşi Hatice Gerek, il müdürlerinin eşleri ile birlikte çok sayıda kadın katıldı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale'ye gelen ve ilahilerin okunduğu programa katılan Hatice Kübra Görmez gazetecilere yaptığı açıklamada, Hz. Peygamberin ümmeti olan insanların eşlerine şiddet konusunda hassas davranmaları ve 21'inci yüzyılda gayri insani ve ahlaki davranışlardan vazgeçmeleri gerektiğini belirtti. Hz. Peygamberin yaşamıyla tüm insanlığa örnek bir aile hayatı sergilediğini dile getiren Görmez, "Şiddet, bir Müslüman insana yakışmayan bir davranış. Kim olursa olsun eşe karşı, işçiye karşı, amire, memura, kadına veya erkeğe karşı şiddetin her türlüsüne bizim inancımız asla geçit vermemiştir" diye konuştu.

Hatice Kübra Görmez, camilerde kadınların ve çocukların ibadetlerini daha rahat yapabilmeleri konusunda henüz yolun başında olunduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Aslında arzuladığımız konunun başındayız halen. Çünkü hanımlarımız ne zaman ki gittikleri mescitlerden geri döndürülmediği zaman, ne zaman ki çocuklarımız gidip sıkılmadan orada olmayı tercih ettiklerinde, işte o zaman bizim arzu ettiğimiz hale geleceğiz demektir. Ne zamanki camiler, bizim hayatımızı tümüyle kuşattığında ailecek hem ilim, irfan ve kültür olarak o zaman istenilen noktaya gelmiştir diyebiliriz.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.