Şiddet Sarmalında Merhamet Toplumunun Adaleti

Şiddet Sarmalında Merhamet Toplumunun Adaleti

Ankara Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Niyazi Akyüz, Hz. Muhammed'in şahsiyetinin Allah'ın mesajını insanlara sunmada ve benimsetmede son derece önemli olduğunu söyledi.

Bilecik'in Pazaryeri ilçesi Halk Eğitim Merkezinde "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Prof. Dr. Akyüz, "Şiddet Sarmalında Merhamet Toplumunun Adaleti" konulu konferansta, Hz. Muhammed'in İslam mesajını başarılı bir şekilde sunmasında etkili olan bazı psikososyal faktörlerin önemli olduğunu kaydetti.

"Hz. Muhammed'in şahsiyeti Allah'ın mesajını insanlara sunmada ve benimsetmede son derece önemli rol oynadı" diyen Prof. Dr. Akyüz, şöyle konuştu:

"İslam, 'cahiliye' de denilen kabile değerleri içinde şekillenen yiğitlik, cömertlik, misafirperlik, sabır ve diğer faziletlerin yok olmaya yüz tuttuğu kültüre sahip bir topluma gelmişti. Bu topluma İslam'ın nasıl bir kültürel sistem önerdiği önemlidir. Bu sistemin, kim tarafından ve nasıl lanse edildiği de önemlidir. Hz. Muhammed'in İslam mesajını başarılı bir şekilde sunmasında etkili olan bazı psikososyal faktörler çok önemlidir. Hz. Muhammed doğumundan yaşamına ve peygamber oluşuna kadar yaşantısını ve onun ne kadar merhametli olduğunu, sabırla Allah'ın indirilen ayetlerini tüm işkence ve zorluklara rağmen insanlara doğru bir şekilde yaymıştır. "

Etkinliğe, Kaymakam vekili Fatih İzmir, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, ilçe Müftüsü Eyüp Aydın, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Konferans sonunda, Kaymakam vekili İzmir, Prof. Dr. Akyüz'e el yapımı seramik vazo hediye etti.
Haberler