Şiddet eğiliminin ilacı kitap

Şiddet eğiliminin ilacı kitap

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kartal, doğdukları andan itibaren olumlu eserler ve anlatımlarla desteklenen çocukların, bir sorunun çözümünde hiçbir şekilde şiddetin yer almadığını öğreneceği söyledi.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Kartal, doğdukları andan itibaren olumlu eserler ve anlatımlarla desteklenen çocukların, bir sorunun çözümünde hiçbir şekilde şiddetin yer almadığını öğreneceği söyledi.

Doç. Dr. Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne, baba ve öğretmenlerin çocukları erken yaşlarda uygun çocuk kitaplarıyla buluşturması gerektiğini belirtti.

Çocuğun yetişmesinde ailesinin ve öğretmenlerinin önemli bir konumda olduğunu ifade eden Kartal, "Çocuğa okunacak eserlerde şiddet unsurundan söz etmek söz konusu bile olamaz. Yetişkinler çocuğuna kitap okuyarak her zaman yanında olduğunu ve güç verdiğini göstermektedir. Doğdukları andan itibaren olumlu eserler ve anlatımlarla desteklenen çocuklar, bir sorunun çözümünde hiçbir şekilde şiddetin yer almadığına tanık olur ve şiddet onların yaşamında yer almaz." dedi. 

Kartal, çocukların kitaplardan hayata dair pek çok şey öğrendiğini dile getirerek, "Çocuklar, kitaplardan koşulsuz sevgi ve hayal gücünün önemini öğrenir. Günümüzde dünyada, ilköğretim programlarındaki eğitim anlayışında yaratıcılık ve hayal gücü ayrılmaz iki bileşen." diye konuştu.

 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.