Şiddet barış umudunu azaltır

Şiddet barış umudunu azaltır

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Batı Şeria'da gerginliğin artmasının ardından itidal çağrısı yaparak, "Şiddet sadece güvensizliği derinleştirir ve İsrail-Filistin barış umudunu azaltır" dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Batı Şeria'da gerginliğin artması ve şiddet olaylarının yaşanmasının ardından itidal çağrısı yaptı.
 
BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre Genel Sekreter Ban, Batı Şeria'da şiddet ve ölümlerin artmasından duyduğu endişeyi paylaşarak, "Şiddet sadece güvensizliği derinleştirir ve İsrail-Filistin barış umudunu azaltır" ifadelerini kullandı.
 
Tüm tarafları "zaten gergin ortamı daha da ağırlaştırmamak için ellerinden geleni yapmaya" davet eden Ban, kurbanların ailelerine de başsağlığı diledi.
 
 İsrail askerlerinin Batı Şeria'da açtığı ateşte 1 Filistinli ölmüş, 2 öğrenci ise yaralanmıştı. Bölgede dün de "Alon Shvut" Yahudi yerleşim biriminde bir Filistinli 3 İsrailliye bıçaklı saldırıda bulunmuş, olayda ağır yaralanan bir kadın daha sonra hayatını kaybetmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.