'Sicil affı konusunda direnen bankalar varsa bize haber verin'

'Sicil affı konusunda direnen bankalar varsa bize haber verin'

Bakan Tüfenkci, "Sebze ve meyvede küçük ölçekli üreticileri, kooperatifler, üretici birlikleri veya büyük şirketler vasıtasıyla sözleşmeli üretim yapabilir hale getireceğiz." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Sebze ve meyvede küçük ölçekli üreticileri, kooperatifler, üretici birlikleri veya büyük şirketler vasıtasıyla sözleşmeli üretim yapabilir hale getireceğiz." dedi.
 
Tüfenkci, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Sebze ve meyve fiyatlarının ucuzlamasını sağlayacak, hem üreticiyi hem tüketiciyi koruyacak çalışmaya ilişkin bilgi veren Tüfenkci, üreticinin de tüketicinin de kazanacağı bir sistem oluşturmak için gayret göstereceklerini ifade etti. Bakan Tüfenkci, "Özellikle sebze ve meyvede küçük ölçekli üreticileri, kooperatifler, üretici birlikleri veya büyük şirketler vasıtasıyla sözleşmeli üretim yapabilir hale getireceğiz. Hallerde soğuk hava depolarının zorunlu olmasını istiyoruz. Bunun için de sadece düzenlemede zorunlu hale getirmek yetmez, bunu teşvik mekanizmalarıyla da desteklemek istiyoruz." diye konuştu.
 
Yaş sebze ve meyvede fire oranlarını düşürmek istediklerini belirten Tüfenkci, söz konusu oranların yüzde 25'lerden yüzde 10'lara düşürülmesiyle 15 milyar lira civarında bir kaybın önüne geçileceğini ve tüketiciye daha düşük fiyatlarla meyve sebze sağlanacağını dile getirdi.
 
Tüfenkci, piyasayı yakından izlediklerine dikkati çekerek, stokçuluk yapılmaması için önlemler alınacağını aktardı.
 
Bankalara uyarı
 
Tüfenkci, Sicil Affı Kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken de şunları kaydetti:
 
"Özellikle yapılandırma veya çıktığı halde kredi vermeme noktasında direnen bankalar varsa gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda gerçekten katıyız. Biz bunu gerçekleştirdiysek siz de bunu uygulamak zorundasınız, uygulamanız gerekir. Kişinin kredibilitesi zayıfsa ona bir şey demiyorum, ama sicil affı noktasında onu hayata geçirmek zorundasınız. Yapılandırma istiyorsa ve yapılandırmanın şartlarını taşıyorsa sizin ona yardımcı olmanız gerekir. Esnafımıza, sanayicimize, ihracatçımıza veya üreticimize sicil affı konusunda direnen bankalar varsa buradan sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum; bizlere ulaşsınlar, yazsınlar, bizlere bildirsinler gereğini yapalım."TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.