Sıcaklıklar Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da artacak

Sıcaklıklar Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da artacak

Hava sıcaklığı Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece artarken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İzmir çevrelerinde aralıklarla devam eden yağışlara ilave olarak, zamanla Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kısa süreli sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Marmara'nın batısı ile Akdeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Meteoroloji Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

-BUZLANMA VE DON OLAYI TEHLİKESİ-

Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kısa süreli sağanak yağışlı(14)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli sağanak yağışlı(14)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı(17)

ADANA: Parçalı bulutlu(19)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı(17)

SAMSUN: Parçalı bulutlu(21)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla çok bulutlu(-6)

VAN: Az bulutlu ve açık(3)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu(11)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken, rüzgarın; bölgenin batısında güneyli yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Manisa, Kütahya, Afyon ile Aydın ve Muğla kıyılarının aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar ise; Kıyı Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta ve Burdur ile Antalya'nın kuzey ve batı çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Konya, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, hava parçalı ve çok bulutlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Meteoroloji'den alınan bilgide, havanın parçalı ve zamanla iç kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Çorum çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği bildirildi. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'de yüksek kar örtüsü ve yeni yağan taze kar nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de bildirildi.

DOĞU ANADOLU: Meteoroloji, havanın az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceğini ifade ederken, gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğini kaydetti. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsü ve yeni yağan taze kar nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı da yapıldı.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Zaman