Sıcak havalarda gıda ürünleri tüketimine dikkat

Sıcak havalarda gıda ürünleri tüketimine dikkat

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kent merkezindeki iş yerlerinde gıda denetim yapıldı.

Vatandaşların başta gıda üretimi yapan iş yerlerinden en iyi ve kaliteli hizmeti almaları amacıyla gerçekleştirilen kontrollerde birçok konuda denetim yapıldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerinde başta iş yeri temizliği olmak üzere ürünlerin üretim koşulları, son tüketim tarihi, gramajı gibi birçok alanda kontroller gerçekleştirdi. Genel hijyen şartlarını da kontrol eden ekipler, iş yerlerinin ruhsat kontrollerini de yaparak, gerekli durumlarda uyarılarda bulundu.

SICAK HAVALAR NEDENİYLE GIDA ÜRÜNLERİNE DİKKAT

Sıcak havalar nedeniyle satışa sunulan yiyecek maddelerinin uygun şartlarda satılıp satılmadığını kontrol eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu konuda da esnafı uyardı. Halkın sağlığını etkileyen ve tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması yönünde yaptırımlar uygulayan ekipler, herhangi olumsuz bir durum ile karşılaşılması durumunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Alo Gıda 174 numaralı telefonların aranması uyarısında bulundu.

Ekipler, gerçekleştirilen denetimlerde olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını belirterek, kontrollerin belirli sürelerde tekrar gerçekleştirileceğini kaydetti. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.