SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılır? SGK Hizmet Sorgulama!

SGK sorgulama işlemleri nasıl yapılır? SGK Hizmet Sorgulama!

SGK ve SSK Hizmet Sorgulama işlemleri tek çatı altında toplandığından beri hizmet dökümü almak isteyen vatandaşlara da büyük kolaylık geldi. Pek çok hizmet gibi, SGK ve SSK hizmet sorgulama da artık internet üzerinde...

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

SGK ve SSK Hizmet Dökümü sorgulama yapmanın pek çok yolu var. Biz de haberimizde bu yöntemleri sizlerle paylaşacağız. SGK ve SSK hizmetlerine şifreli veya şifresiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Özellikle bu tür hizmetlerin online bir şekle çevirilmesi, vatandaşlarımıza bu konuda rehberlik ihtiyacı doğuruyor.

e-Devlet, pek çok konuda olduğu gibi, SGK ve SSK Hizmet dökümünü de "şifreli" olarak sorgulamanızı sağlıyor.

e-Devlet üzerinden SGK ve SSK Hizmet Dökümü Nasıl Sorgulanır?

Öncelikle, e-Devlet üzeirnden SGK ve SSK işlemleri yapabilmek için e-devlet şifresine sahip olmanız gereklidir. e-Devlet şifrenizi size en yakın PTT şubesinden T.C. Kimlik numaranız ile cüzi bir ücret karşılığında alabilirsiniz.

e-Devlet Şifrenizi aldıysanız, e-Devlet şifreniz ile sisteme girip, "kimliğimi şimdi doğrula" sekmesini kullanarak, kimliğinizi doğrulayın.

e-devlet şifre işlemlerini hallettiyseniz veya zaten şifreniz varsa, sistem üzerinde bulunan 4A Hizmet Dökümü Sorgulama sekmesini bulup tıklayak, SSK ve SGK Hizmet Dökümlerine ulaşabilirsiniz.

SGK'nın Resmi Sitesinden Şifresiz Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

Şifresiz SGK VE SSK hizmet dökümü sorgulamak için T.C kimlik bilgileriniz gerekmetktedir.Şifresiz hizmet dökümü sorgulamak için SGK nın resmi sitesi olanE-S GM ye girmelisiniz. Karşınıza çıkan sayfada sizden bu kimlik bilgileri istenecek; 

Uyruk

T.C. Kimlik Numarası

Nüfusa kayıtlı olunan il,

Cilt numarası,

Doğum Yılı

Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra yanda göreceğiniz “Hizmet Bilgisi 4A” ya girerek SSK hizmet bilginizi öğrebilirsiniz. 

 

RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.