Seyyar Taş Fırınları Araplara Satacak

Seyyar Taş Fırınları Araplara Satacak

Samsunlu girişimci Bünyamin Bacakçı, tuğla ve harçtan yaptığı, tekerleklerle hareket edebilen seyyar fırınları Arap ülkelerine de satmak için çalışma başlattı-

Bacakçı: "Geçmişte köylerimizde var olan, kültürümüzün bir parçası taş fırınları yaygın hale getirmek istiyoruz. Hedefimiz taş fırını Fas, Cezayir, Lübnan, Mısır gibi Arap ülkelerine satmak. Bunun için çalışmalara başladık"
 
Samsunlu bir girişimci, tuğla ve harçtan yaptığı, tekerleklerle hareket edebilen seyyar fırınları Türkiye'nin ardından Arap ülkelerine de satmak için çalışma başlattı.
 
19 Mayıs ilçesinde yaşayan Bünyamin Bacakçı, kendi imkanlarıyla ürettiği seyyar taş fırınların Türkiye'de ilgi görmesinin ardından Arap ülkelerine de açılmayı planlıyor.
 
Bacakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tuğla ve harç kullanarak demir profiller üzerine monte ettiği seyyar taş fırınların ilgi gördüğünü söyledi.
 
Sanayi sitesindeki demir doğrama atölyesinde bir yıl önce seyyar taş fırın yapmaya başladığına dikkati çeken Bacakçı, "Bir müşterimin bahçesinde demir doğrama işleri yaparken buradaki fırını gördüm. Fırının bulunduğu alan işimizi engelliyordu. Müşterimiz fırını yıkmaya kıyamadı. 'Taşınır olsa çok iyi olacaktı' şeklinde konuşunca, benim de aklımda böyle bir fikir oluştu. Tamamen tesadüfi başladık. İlk seyyar fırınımızda başarılı olunca daha kaliteli ve gelişmişlerini yapmaya başladım" dedi.
 
"Köy kültürünü yaşatacağız"
Yaptığı taş fırınları önce ilçedeki pazarlarda satmaya başladığını anlatan Bacakçı, fırınlara ilginin artması nedeniyle demir doğrama işini bırakarak fırına yöneldiğini kaydetti.
 
Bacakçı, seyyar taş fırınların alt kısmını tekerlekli ve demir profillerden yaptığını, üst kısımını ise ateş tuğlasıyla özel harç kullanarak oluşturduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
 
"Geçmişte köylerimizde var olan, kültürümüzün bir parçası taş fırınları yaygın hale getirmek istiyoruz. Bütün evlerde, sitelerde kullanılmasını istiyoruz. Bunun için iş yerimize ait bir web sitesi kurduk. Türkiye'nin birçok ilinden sipariş alıyoruz. Hedefimiz taş fırını Fas, Cezayir, Lübnan, Mısır gibi Arap ülkelerine satmak. Bunun için çalışmalara başladık."
 
"İstenilen çapta yapılabiliyor"
Geliştirdiği taş fırın için patent başvurusunda bulunduklarını ifade eden Bacakçı, imal ettiği fırınları bin ile 2 bin lira arasında sattıklarını belirtti.
 
Bünyamin Bacakçı, fırınların ön kısmında havalandırma bacası bulunduğunu ve ön kısmın barbekü olarak da kullanılabildiğini dile getirerek, "Fırında ekmek, pide, lahmacun, börek, güveç türü her şey pişirilebiliyor. İstenilen ebatta fırın yapabiliyoruz. İki günde bir fırını tamamlıyoruz" diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.