Şeyh Said'in torunlarından suç duyurusu

Şeyh Said'in torunlarından suç duyurusu

Şeyh Said'in torunları Bedri ve Feride Fırat, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında, bir konuşmasında dedelerine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bedri ve Feride Fırat'ın avukatı Müşir Deliduman'ın Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Sözlü'nün, 14 Eylül'deki terör olayları yürüyüşünde yaptığı konuşmada kamu görevlisi imamlar ile Şeyh Said'in hatırasına hakaret içeren sözler sarf ettiği savunuldu. 

Şikayetçilerin Şeyh Said'in öz torunları olduğu ve bu suçtan zarar gördükleri aktarılan dilekçede, Sözlü'nün bu konuşmasıyla aynı zamanda "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği öne sürüldü. 

Dilekçede, Sözlü hakkında soruşturma açılarak, "kişi hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından yargılanması istendi.

Hüseyin Sözlü, terör olayları nedeniyle 14 Eylül'de Adana'da gerçekleştirilen birlik ve beraberlik yürüyüşüne katılmış, şehit cenazelerinde din görevlilerinin yer almasını eleştirmişti. 

Sözlü, "Şehit cenazelerini haddinden fazla din görevlisiyle dolduruyorlar ve talimatlı sözde din adamları da şehit cenazesinin adabı noktasında cemaate ders vermeye bakıyor. Buradan onlara sesleniyorum; siz namaz kıldırmanın adabına ve şehidin ruhuna saygılı olun bu yeterli. Size talimat verenlere bir kez daha sesleniyorum. Ve diyorum ki Milli Mücadele döneminde de gevşek din adamlarını bu millet görmüştür. Şeyh Said'leri, Seyit Rıza'ları, işbirlikçi İskilipli Atıf Hoca'ları görmüştür" ifadelerini kullanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.