Şeyh Said'in mezar yeri açıklansın!

Şeyh Said'in mezar yeri açıklansın!

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, Şeyh Said’in 28 Haziran 1925’te 47 arkadaşıyla birlikte katledildiğini hatırlatarak, idamı gerçekleştirenleri tel’in etti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, Şeyh Said’in 28 Haziran 1925’te 47 arkadaşıyla birlikte katledildiğini hatırlatarak, idamı gerçekleştirenleri tel’in etti. Şeyh Said’in kıyamının tamamen islami maksatla yapılan bir hareket olduğuna değinilerek, “Devlet sırrı olarak senelerdir saklananlar, o dönemin tüm tutanakları ve mahkeme kayıtları tarihçilere ve kamuoyuna açılmalıdır. Şeyh Said Merhum Şeyh Said ve 47 arkadaşı 90 yıl önce 28 Haziran’da idam edilmişlerdi.  HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı yayınladığı basın açıklamasıyla, 28 Haziran 1925’te 47 arkadaşıyla birlikte katledilen Şeyh Said’i idam edenleri telin etti ve Şeyh Said’le dava arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanmasını istedi.

Açıklamada, Şeyh Said ve arkadaşlarının İstiklal Mahkemeleri tarafından büyük zulüm ve haksızlığa uğradıkları belirtilerek, Müslümanların onları iyi tanımaları gerektiği ifade edildi.

TÜRKİYE GEÇMİŞİ İLE YÜZLEŞMELİ

Basın açıklamasında Şeyh Said’in kıyamının tamamen İslami maksatla yapılan bir hareket olduğuna değinilerek, “Şeyh Said’in mücadelesi sadece Allah ve aziz dini içindi. Şeyh Said ve arkadaşlarının idam edilmesinin üzerinden 90 yıl geçti. Devlet sırrı olarak senelerdir saklananlar, o dönemin tüm tutanakları ve mahkeme kayıtları tarihçilere ve kamuoyuna açılmalıdır. Türkiye, geçmişi ile yüzleşip suçluya suçlu, haklıya haklı diyebilme erdemine ve cesaretine sahip olmalıdır.  Şeyh Said ve dava arkadaşalarının mezar yerleri açıklanmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

DEVLET HALKTAN ÖZÜR DİLESİN

Şeyh Said’in kıyamında ve hareketinde İslam dini dışında herhangi bir gayesinin olmadığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi: “Şeyh Said İslam için ayağa kalkıp küfre ve efendilerine karşı kıyam etmiş, şeriat kanunlarını ortadan kaldıranlara karşı tavır göstermiştir. Yetkililerden isteğimiz; yapılan hukuksuzluklardan dolayı devletin halktan özür dilemesidir.” 

90 YIL ÖNCE BUGÜN KATLEDİLDİ

Şeyh Said’in 28 Haziran 1925 günü 47 arkadaşıyla birlikte asılarak şehid edilirken bile son sözlerinin, ‘Muhakkak ki benim ölümüm Allah’ın dini olan İslam’ın hâkim olması içindir’ olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Onların sevdası milliyetler ve uluslar üstü, dünyadaki tüm İslam toplumları içerisinde küfür, şirk ve emperyalist tağuti rejimlere karşı İslam’ın tevhid bayraktarlığını dimdik ayakta tutan bir ilham kaynağıdır” ifadeleri kullanıldı.ve dava arkadaşlarının mezar yerleri açıklanmalıdır” denildi.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.