Şeyh Said, Said Nursi ve Seyid Rıza'nın cenazeleri niye devlet sırrı?

Şeyh Said, Said Nursi ve Seyid Rıza'nın cenazeleri niye devlet sırrı?

Şeyh Said ile ilgili açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, Said Nursi'nin cenazesinin neden "devlet sırrı" olduğunu anlam veremediğini söyledi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ensarioğlu, Şeyh Said, Bediüzzaman Said Nursi ve Seyid Rıza'nın cenazelerinin ailelerine verilmemesinin kendisine "ters" geldiğini belirterek, "Cenazelerin verilmesi (talebi) neden o kadar ses getirdiğini anlamış değilim. Ben Bediüzzaman Hazretlerine saygılıyım ama Nakşibendiyim. Şeyh Said ailesi ile benim ailem ayrı. Şeyh Said'in bir çok akrabası bu ülkede meclis başkanlığı, milletvekilliği yaptı. Bediüzzaman Hazretleri hastalıkla vefat etti. (Cenazelerin ailelere verilme talebi) niye o kadar büyütülüp devletle millet arasında bir gerginlik oluşturuluyor?" şeklinde konuştu.

Ensarioğlu, Medyascope’a yaptığı açıklamada da "Neden cenazeleri verilmiyor? Neden cenazelerinin verilmesi ‘devlet sırrı’ diye geçiştiriliyor. Ben bunu soruyorum" dedi.

Devletin, kanunsuz ve yanlış bir şeyi “devlet sırrı” diyerek kapatamayacağını dile getiren Ensarioğlu, “Ben, Şeyh Said ailesinden değilim, Ensarioğlu ailesindenim. Ben, aynı şeyi Seyit Rıza ve Said Nursi için de söylüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Helalleşeceğim’, Sayın Erdoğan, ‘Barışacağım’ diyordu. Ben ise sadece ‘Cenazelerini verin’ diyorum. Geçmişte olağanüstü dönemlerde yapılan işleri devlete mâl edip, ‘devlet sırrı’ diyerek devlet ve halk arasında bir kırgınlık yaratıyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum