Şeyh Ahmed Yasin ve Rantisi anıldı

Şeyh Ahmed Yasin ve Rantisi anıldı

Hamas'ın kurucularından Şeyh Ahmed Yasin ile Abdulazizi el-Rantisi'nin ölüm yıldönümü münasebetiyle Gazze'de binlerce kişinin katıldığı bir anma merasimi düzenlendi.

Törende, Gazze yönetiminden üst düzey yetkililer de hazır bulundu.

Hamas tarafından düzenlenen anma törenine katılan Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, "düşmanlıklara, entrikalara ve ambargoya rağmen Filistin halkının direnişinin kırılamadığını" belirterek, "Buraya toplanan mahşeri kalabalık, Gazze halkı üzerinde oynanan oyunların boşa çıktığının ve Filistin halkının direnişe verdiği desteğin açık delilidir" dedi. Heniye, "Bizim halkımız başkalarının yaşamaya düşkün olduğu kadar şehid olmaya aşıktır" şeklinde konuştu.

Konuşmasında, Hamas'ın Mısır'ın Sina yarımadasındaki şiddet olaylarıyla bağlantılı olduğu suçlamalarına da değinen Heniye, bu yöndeki iddiaların asılsız olduğunu vurgulayarak, "Hamas'ın Sina'da hiçbir askeri ve siyasi rolü yoktur" dedi.

Öte yandan Hamas sözcüsü Sami Ebu Zehra, hareketin kurucularını kaybetmelerinin üzerinden 10 sene geçtiğini ifade ederek, "Bu zaman zarfında daha da güçlendik. Törene katılanların sayısı, hareketin zayıflamasını isteyenler için bir mesajdır. Ayrıca bu, halkın, Hamas'ın direniş konusundaki siyasetini benimsediğini teyit ediyor" dedi.

Gazze Hükümeti Başbakanlık Basın Danışmanı Tahir en-Nunu ise anma törenine katılımın, Hamas'ın mücadele programı adına gerçek bir referandum niteliği taşıdığını kaydetti. Nunu, "Törene halkın ilgisi, düşman güçlerin saldırılarına rağmen Hamas'ın her gün biraz daha büyüyerek, ayakta kaldığının göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Hamas'ın kurucularından Şeyh Ahmed Yasin, 22 Mart 2004'te sabah namazından çıkışta İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısıyla hayatını kaybetmiş, Abdulaziz el-Rantisi de aynı yıl 17 Nisan'da yine bir hava saldırısıyla yaşamını yitirmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.