Selahattin GEZER

Selahattin GEZER

Sevmek söz vermektir

Helal dairesinde tertemiz bir aşk, insanın sevmek hamlığını giderir.  İnsan, Allah sevgisiyle nefes alır; meyve vermeye başlar, muhabbeti hakikat ile bütünleşir. Ana sevilir, kardeş sevilir, dost sevilir, vatan sevilir ve bunun gibi zaruri sevmeler vardır… 

Düşünmeli; severken hangi ölçülerde kimi nasıl seveceğiz? Gerçek sevgi ile sevmek, öyle bir hale sokar ki insanı, öfkeler kibarlaşır, atılan adımlar itidalli olur.

Düşünüyorum: Sevmeyi becerenlere helal olsun. İnsan tatlıyı severse yer, gezmeyi severse gezer, öğrenmeyi severse öğrenir. Bütün bunlar sevginin arkasında durmaktır. Sevgisinin arkasında duranlar büyürler… Şairler, sanatkârlar, her hangi bir mesleğin ya da sanatın erbabı, sevgisiyle o var olan meslekte, sanatta ilerleyip büyürler... Aşkta sevgi dağları deldirir. Sevgi ayazlı gecelerde, uzun caddelere, sokaklara, kumsallara meydan okutur.

Sevmek, sevginin sahiciliğini ortaya koyacak donanım sahibi olmaktır.

Sevmek, sevginin ayakta kalması için nefreti devre dışı bırakmaktır.

Sevmek, sevginin etrafındaki yaban otlarını ayıklamaktır.

Sevmek, söz vermektir; yolda bırakmamaktır.

Sevmek, alamet ister netice ister; sevdiğiyle bütünleşmeyi ister.

Allah seviliyorsa emrine itaat ister. Peygamber seviliyorsa, hayatını örnek almayı, nesline muhabbeti ister. Kur’an seviliyorsa hükümleri baş ve gönül tacı olmayı ister. Dostluk seviliyorsa, fesada uğratacak şeytana fırsat vermemek, korumak ister. Devlet seviliyorsa çakıl taşına zarar gelecek oluşumlardan uzak durmayı ister. Millet seviliyorsa, ona hizmetkâr olmayı ister.

Allah için hizmet seviliyorsa, başka sevdaların ve oyunların içinde olmamayı ister. Öğretmek seviliyorsa, öğrenmeye her daim ihtiyacımız olduğunu düşünmemizi ister. Dava adamı olmak, küffarın karşısında yoldaşına sahip çıkmağı ister. Vatan seviliyorsa, etrafında dolaşan sırtlan sürüsüne karşı, aslanın pençe çıkarmasına gocunmamayı; sahipsiz koymamayı ister.

Geçmiş seviliyorsa, geleceği geçmişine küfredene teslim etmemeyi ister. Gözyaşı dökmek, kardeşlerine gözyaşı döktürmemeyi ister. Bayrak seviliyorsa, onu yüceltenlere muhabbeti ister. Şehitlere hürmet, onların kanıyla yoğrulan vatan topraklarında, alçakların cirit atmasına fırsat vermemeyi ister. Kur'an'ın göz alıcı ışığından aydınlanmak, karanlık ellerin üzerimizde gölge yapmamasına uyanık olmayı ister.

Fikir ve idrak denizlerimizde kara korsanların yelken açmasına, turlamasına fırsat vermemeli.  Vereceğimiz kararlar, onların lehine olmamalı. Bu millet şecaat rüzgârlarını yeniden kendi yelkenlerine çevirip şişirmeli. İman denizinde hakikat tohumlarını uzak diyarlara taşımaya devam etmeli. Cehenneme yeterince kütük var, cennete kardeş kazanmak, imanımıza vesile olan Peygambere minnet borcumuzdur. Evet, sevmek söz vermektir; arkasında durmak büyümektir.

Not: Geçmiş kandilinizi tebrik ederim. Huzurla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum