Sevgililer Sevgilisi (sas), bütün ailelere konuk oluyor

Sevgililer Sevgilisi (sas), bütün ailelere konuk oluyor

Peygamber Yolu Derneği tarafından yurt çapında düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası büyük ilgi görüyor.

Yarışma, Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatının daha iyi öğrenilmesini ve günlük hayatta da örnek alınmasını amaçlıyor. ‘Efendimiz’ kitabının yazarı Reşit Haylamaz, “Peygamberimiz’i tanımada daha yolun başındayız.” diyor.

’Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) hayatını anlatan kitapları okumak için fırsat sunuyor. Sevgililer Sevgilisi Efendimiz’in (sas) hayatının kaleme alındığı 3 farklı kitaptan, ilk-orta, lise ve yetişkinler için yurt çapında düzenlenecek yarışmayla Asr-ı Saadet döneminin bilinmeyen yönleri de öğrenilmiş olacak. Yarışma sonunda ise dereceye girenlere yüzlerce umre ziyareti, dizüstü bilgisayar, mini tablet ve binlerce sürpriz hediye verilecek. Yarışma kapsamındaki kitapların yazarları da büyük heyecan içinde.

‘Efendimiz’ kitabının yazarı Reşit Haylamaz ise kampanyayı, “Peygamberimiz’i tanıma adına güzel gayretler var ancak daha yolun başındayız.” diyor ve ekliyor: “Bu kampanya Kâinatın Efendisi’ni (sas) tanıma adına çok önemli bir adım, milyonlara Efendimiz’i okutup sevdirecek büyük bir proje.” Medine’nin Gülü romanının yazarı eğitimci-yazar Osman Çalışkan, Hz. Muhammed’in (sas) hayatından kesitlerin çok izlenen dizilere de konulması gerektiğini söylüyor. Çalışkan, Türkiye çapındaki bu kampanyanın kırık gönüllere şifa olacağını söylüyor. Çalışkan, “Allah Resulü için ne yapılsa azdır. O’nun için atılan her adım alkışlanmaya değer. Maalesef günümüz gençliği, Efendimiz’i yeterince tanımıyor. Fakat birkaç yıldır yapılan okuma programları ve yarışmalarla mesafe alınmakta. Bu kampanya, bu sebeple çok anlamlı.” ifadelerini kullanıyor. 

‘Peygamberimiz Kadınlara Nasıl Davranırdı?’ kitabının yazarı Nuriye Çeleğen de, kampanyayı ‘olması gereken bir proje’ olarak nitelendiriyor. Kampanyanın, Efendimiz’i (sas) hakkıyla tanımak için fırsat olduğunu belirten Çeleğen, “O’nu tanımada kişisel gayretin ötesinde toplum olarak hareket etmek çok daha farklı olacaktır. Sahabe efendilerimizin hayatlarının merkezinde Allah Resulü vardı. Bu kampanya inşallah günümüz insanının da gündemine Efendimiz’i taşır. Eskiler toplu olarak Muhammediye, Ahmediye ve Mevlid kitapları okurmuş. Bu açıdan da bu kampanya o eski güzel âdetlerimizin gün yüzüne çıkmasına vesile olur.” diye konuşuyor.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.