Servisçilerin komisyon isyanı

Servisçilerin komisyon isyanı

Gayrıresmi olarak özel ya da devlet okullarına komisyon ödeyen servişçiler isyan etti. İlk tepki ise Diyarbakır'dan geldi. Diyarbakır Servisçiler Odası, valiliğine başvurdu ve "Artık komisyon ödemeyeceğiz" dedi.

Diyarbakır’da, öğrencilere servisi hizmeti veren Servisçiler Odası Diyarbakır Valiliği’ne başvurarak, gayrıresmi olarak devlet ve özel okullara verdikleri komisyonu artık vermeyeceklerini bildirdi. Oda Başkanı Mahmut Kaya imzası ile valiliği gönderilen yazıda, UKOME’nin ücretsiz taşıma konusunda aldığı kararın da okullara resmi yazı ile bildirilmesi istendi.

Diyarbakır Servisçiler Odası Başkanlığı’ndan, Diyarbakır Valiliği’ne gönderilen yazıda, bugüne kadar devlet ve özel okulların yönetimi ve okul aile birliklerine ödenen gayrıresmi komisyonu artık vermeyecekleri belirtildi. Oda Başkanı Mahmut Kaya imzası ile Diyarbakır Valiliği’ne gönderilen yazı, valilik tarafından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile bütün okullara ulaştırıldı. Yazıda, Diyarbakır’da servis taşımacığı yapan esnafın tamamının, yan gayrıresmi olarak devlet ve özel okullara verdiği komisyonun çok fazla olduğu ve esnafı mağdur ettiği ifade edilerek, şöyle denildi: "Özel ve devlet okullarının almış olduğu komisyonu ortadan kaldırmak için okul yönetimlerine yazılı bir emrin verilmesini istiyoruz. Bu konuda Diyarbakır Servisçiler odası yönetimi olarak amacımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza iyi ve kaliteli bir hizmet sunmaktır. Esnafımızın kılık kıyafet, disiplin ve her türlü kusurundan odamız muhatap alınacaktır." Oda Başkanı Mahmut Kaya imzası ile Diyarbakır Valiliği’ne gönderilen yazı, valilik tarafından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile bütün okullara ulaştırıldı.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.