Sermaye devletten teknoloji şirketten

Sermaye devletten teknoloji şirketten

Bu hafta açıklanacak teşvik paketiyle sermayesini artıran şirketlere vergi, teknoloji üretene ise beşinci bölge teşviki geliyor. Üç sektör ön planda

Hükümet, sanayiyi canlandıracak, teknoloji üretimini artıracak, ithalata bağımlılığı azaltacak, yatırımlara süper teşvik paketini tamamladı. Bu hafta açıklanması beklenilen paketle, sermayesini artıran şirketlere vergi teşvikinin ardından işletme kredisi desteği de verilecek. Yüzde 20 öz sermaye şartı ile yüzde 50 Hazine katkı payı, yüzde 30 Kalkınma Bankası yatırım işletme kredisi olarak verilecek. 

RÜZGÂR, OTO PİLİ VE TIBBİ CİHAZA DESTEK 
Elektrikli otomobil pili, enerji santral türbini, tıbbi cihaz üretimi için kesenin ağzı açılacak. Entegre çalışma teşvik edilecek. Halka açık şirketler çifte teşvikten yararlanırken, ortaklara dağıtılan kar payı gelirlerinden alınan yüzde 15 vergi sıfırlanacak. İleri teknoloji yatırımlarına beşinci bölge teşvikleri uygulanacak. İleri teknoloji İzmir'de de üretilse bu bölgedeki prim teşvikinden vergi indirimine kadar bütün olanaklardan yararlanılabilecek. Ekonomi yönetimi, Türkiye'de yatırım hamlesi başlatacak, istihdam ve üretimi artırmaya yönelik kapsamlı bir ekonomi paketi hazırladı. Her bir kentin ekonomideki rolü, misyonu yeniden tanımlandı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda da masaya yatırılan paketin bu hafta açıklanacak. Paket kapsamında teşvik sistemi de revize edildi, 1 Ocak'ta biten sigorta primi işveren hissesi desteği ve vergi indirimi teşviklerinin süresi de 1 yıl uzatılıyor.  

HALKA AÇILAN KAZANACAK
Halka açık olan şirketler çifte teşvikten yararlanacak. Sermayesini artıran şirketlere vergi teşviki getiren düzenleme de Meclis'e gönderildi. Ortaklara dağıtılan kâr payı gelirlerinden alınan yüzde 15 oranındaki vergi, halka açık şirketlerde sıfıra kadar düşürülebilecek. Buna göre, teşvikte anonim ve limitet şirketlerin sermayelerinde yapılacak nakdi artışlar veya yeni kurulacak şirketler için konulan nakdi sermayenin tamamı dikkate alınacak. Paket kapsamında şirket birleşmeleri, entegre çalışma teşvik edilecek. Özellikle organize sanayi bölgelerinde entegre çalışmaya destek için yer tahsisleri konusunda kolaylık sağlanacak.

sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.