Serinleten iksirler

Serinleten iksirler

Uzun ve sıcak yaz günlerinde kaybedilen sıvı miktarını en doğru şekilde yerine koymak için diyetisyen Ağıllı, serinleten içecek tarifleri veriyor

Hem Ramazan ayı hem de sıcak yaz günlerinde, vücudun sıvı ihtiyacının en doğru şekilde karşılanması gerekiyor. Ramazan ayında çok uzun süreyle yiyecek ve içeceklerden uzak kalma zorunluluğunun uzun vadede sağlık problemlerine yol açabileceğini belirten Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı Akın, "Bu yüzden bilinçli tercih edilen içecekler sizi bu tehlikeden rahatlıkla koruyabilir" diyor. Ağıllı Akın, serinleten şu tarifleri veriyor: 

LİME LİMON SERİNLİĞİ İÇİN: 
Malzemeler: 2 adet lime limon, 1 tatlı kaşığı granül yeşil kahve, 400 ml su, İstediğiniz kadar buz. Lime limonlardan birinin suyunu sıkın diğerini dilimleyin ve su, yeşil kahve, buz ile karıştırın. 

AROMALI MADEN SUYU: 
Malzemeler: 2 şişe doğal maden suyu, 1 poşet yeşil çay, 1 küçük kase fesleğen, 1 tane salatalık. Fesleğeni ince ince kıyın ve salatalıkları dilimleyin, maden suyu ile karıştırın ve yeşil çay ekleyin, demlendikten sonra tüketebilirsiniz. 

BADEM SÜTÜ: 
200 ml badem sütü, 1 tatlı kaşığı vanilya, 100 gram taze kırmızı meyveler (çilek, ahududu, böğürtlen, karadut gibi) istenildiği kadar buzu blenderdan geçirip içebilirsiniz. 

KAKAOLU SÜT: 
200 ml light süt, 1 tatlı kaşığı kakao, 20 gram bitter çikolata, 100 gram muzu karıştırıp blenderdan geçirin, isteğe bağlı buz ekleyebilir ya da sıcak içebilirsiniz. 

SUYUNU TATLANDIR: 
2 poşet beyaz çay, 1 çubuk tarçın, 2 karanfil, birer dilim kurutulmuş portakal, ananas, kivi, 1 litre suyu karıştırın, bu karışımı gün boyunca tüketin.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.