Şerif Mardin'le Bediüzzaman Rehberliğinde 10 yıl

Şerif Mardin'le Bediüzzaman Rehberliğinde 10 yıl

Bir çok eseri bulunan Mardin “Bediüzzaman Said Nursi Olayı / Modern Türkiye’de Din ve Toplumsal Değişim” kitabı büyük yankı uyandırmış ve Türkiye'de laik çevre tarafından dışlanmıştı

Bediüzzaman Said Nursi çalışmalarıyla da bilinen sosyolog ve siyaset bilimci Prof. Dr. Şerif Mardin ile ilgili Risale Akademi'de seminer düzenleniyor.

Dr. Suad Alkan'ın "Şerif Mardin'le Bediüzzaman Rehberliğinde 10 yıl" başlıklı semineri Akademi'nin Ankara'daki merkezinde 9 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 16'da başlayacak.

Suad Alkan, “Bediüzzaman Said Nursi Olayı / Modern Türkiye’de Din ve Toplumsal Değişim” kitabının hazırlık sürecinde Şerif Mardin ile bir çok kez görüşmüştü.

KAVRAM MÜZAKERELERİ

Seminer öncesi "Risale-i Nur'da Kavram Müzakereleri" devam edecek. Bu hafta Kadir Aytar "Belagat", B.Said Çiftçi ise "Mucizat-ı Kur'aniye" kavramlarını sunacak. Müzakereler saat 13.30'da 

Prof. Dr. Şerif Mardin kimdir

1927 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nde başladığı orta öğrenimini ABD'de tamamladı. Stanford Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü mezuniyetinin ardından lisansüstü eğitimini John Hopkins Üniversitesi’nde yaptı. 1954'te Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne asistan olarak giren Mardin, doktorasını Stanford Üniversitesi'nde tamamladı. 1964'te doçent, 1969'da ise profesör oldu.

Ankara Üniversitesi'nde 13 yıl hocalık yaptıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin kurucu Dekanlığını ve Sosyoloji Bölümü Başkanlığı yaptı. Daha sonra yaklaşık 13 sene Washington'daki American University'de İslam Araştırmaları Merkezi Başkanlığını yürüttü.

Ardından Türkiye'ye gelerek çalışmalarını Sabancı Üniversitesi'nde sürdürdü.

Prof. Dr. Şerif Mardin, en son İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi olarak görev yapıyordu.

Bir çok eseri bulunan Mardin “Bediüzzaman Said Nursi Olayı / Modern Türkiye’de Din ve Toplumsal Değişim” kitabı büyük yankı uyandırmış ve Türkiye'de laik çevre tarafından dışlanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.