Şeriatın bütün sorumluluğu Cübbeli hocadaymış!

Şeriatın bütün sorumluluğu Cübbeli hocadaymış!

Vay mübarek Cübbeli Hoca vay! ine gülümsetti... Ne Nurcular, ne Süleymancılar, ne cemaatler ne tarikatlar... Sadece o :)

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Hoca şeriatı sadece kendisinin savunduğundan dert yandı. Dini meselelerdeki hassasiyeti bilinen Cübbeli hoca tepkilerini kendine has üslubuyla veriyor.

Son olarak piyasada arzı endam eden ekran hocalarının yorumlarını eleştiren Cübbeli Hoca, cemaat ve tarikat mensuplarının sadece kendi liderleriyle ilgili eleştirilere cevap verdiğini ileri sürdü. 

Vahdet'teki "Mesele şeriat olunca herkes susuyor" başlıklı yazısında sitem eden Cübbeli Hocanın yazısı şöyle:

"Adamın biri çıkıp kaderi inkar etse “Bana ne” diyorlar. Ama onların şeyhinin aleyhine konuşursa “A bizim şeyhe dokundu” diyorlar. Bu nasıl tarikat yahu? Bize “Önce şeriat, sonra tarikat” diye öğrettiler. Adam şeriatı inkar ediyor çıt çıkarmıyorsun. Süleyman Efendi’nin aleyhine konuşursan Süleyman Efendi’nin talebeleri ayağa kalkar. Bediüzzaman Hazretleri’nin aleyhine konuşursan Nurcular 20 gruptur, hepsi ayağa kalkar. Sami Efendi Hazretleri’ne yapılsa aynı şekilde. 

‘BİZE NE’ DİYORLAR   

Haşa konuşulmaz bunların hiç birinin aleyhine asla. Ama bir profesör çıkıp konuşsa diyorum. Hangi cemaatin lideri aleyhine konuşulursa onlar ayağa kalkar. Ama biri çıkıp televizyonda “Kader ne yahu. Fazlalık. 6 şart yok İslam’da. 5’e indirdim” dese “Bize ne bizim şeyhin aleyhine konuşmadı ki” derler. Buna bizim cemaati bile az daha katacağım yani. Allah’tan bizim cemaatin adına konuşmacı olarak ben varım ortalıkta. Diğer cemaatlerden “İslamoğlu’na reddiye gerekiyor. Mehmet Okuyan neshi inkar etti. Öbürü şunu inkar etti. Taslaman bunu inkar etti” diyen yok. Hepsi “Bize ne?” diyor. 

TAM PARTİCİ OLMUŞLAR

Siyasi bir konuya dokunduğun zaman bütün Müslümanlar ayağa kalkıyor. Çarşaflısı da sakallısı da. Siyasetin içine girmişler. Tam partici olmuşlar. Kendi hocasıyla şeyhiyle alakalı bir şey olsa hepsi ayağa kalkıyor. Ama adam amentüye dokunsa “Bize ne? Bu müşterek bir şey. Herkes biliyor zaten amentünün 6 olduğunu. Buna reddiyeye lüzum yok” diyorlar. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
50 Yorum