Serbest bırakılan 51 kişi yeniden gözaltına alındı

Serbest bırakılan 51 kişi yeniden gözaltına alındı

İsrail, asker Şalit'e karşılık serbest bıraktığı bin 27 Filistinliden 51'ini, Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimcinin bulunması için yürüttüğü operasyon kapsamında yeniden gözaltına aldı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askeri Gilad Şalit'in serbest bırakılmasına karşılık yapılan takas anlaşmasıyla serbest bırakılan 51 kişinin de aralarında bulunduğu 65 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi.

Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimcinin bulunması için yürütülen operasyon kapsamında yaklaşık 240 kişinin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, 800 adreste arama yapıldığı ve Hamas'a ait 10 kuruluşa operasyon düzenlendiği ifade edildi.

İsrail Ordu sözcüsü Peter Lerner de yaptığı yazılı açıklamada, kayıp 3 Yahudi yerleşimcinin Hamas'ın elinde olduğunu ileri sürerek, söz konusu kişilerin kurtarılması için ordunun gece gündüz çalıştığını kaydetti.

Hamas 19 Ekim 2011'de, 5 yıl tutuklu bulundurduğu İsrail askeri Gilad Şalit’e karşılık, İsrail hapishanelerindeki binlerce tutuklunun arasından, bin 27'sinin serbest bırakılmasını sağlamıştı.

Operasyonlar genişleyerek devam edecek

Öte yandan, İsrail ordu radyosunun haberine göre, bölge komutanı Nitzan Alon, " İsrail ordusu, teröristlerin yakalanması ve kaçırılan vatandaşları selametle bulmak içinoperasyon alanını genişletecektir. Hamas bu işten zararlı çıkacak ve gerçekleştireceğimiz operasyonlarla alması gereken mesajı alacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler'deki (BM)  İsrail daimi temsilcisi Ron Bruce ise gazetecilere yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'ni, kayıp 3Yahudi yerleşimciyle ilgili sert bir dille kınama yayınlamasını istediğini kaydetti.

İsrail yönetimi, geçen perşembe gecesi, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia ederek Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti. Ordu birlikleri de Batı Şeria'da Hamas üyelerinin evlerine düzenlediği baskınlarda, arasında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin bulunduğu yaklaşık 200 kişiyi gözaltına almıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.