Seralara sobalı koruma

Seralara sobalı koruma

Hatay'da, hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle ürünlerini dondan korumak isteyen çiftçiler, seralarına soba kuruyor.

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki çiftçiler, ürünlerini soğuk havadan korumak için seraların içine soba kurarak nöbet tutuyor.

Hava sıcaklıklarının gece sıfırın altına düştüğü ilçede, üreticiler soğuk havanın sebze fidelerine zarar vermemesi için seralarına kurdukları sobaları yakarak ürünlerini donma tehlikesine karşı korumaya çalışıyor.

Serasında domates üreten Mehmet Neşe (41), son günlerde hava sıcaklıklarının çok düştüğünü ve ürünlerini dondan korumak için önlem almak zorunda kaldıklarını belirtti.

Üç gündür akşam saatlerinde yaktıkları sobayı sabaha kadar söndürmediklerini ifade eden Neşe, aksi halde domates fidelerinin donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını, 5 bin metrekarelik serayı ısıtabilmek için 23 büyük soba kurduklarını anlattı.

Samandağ Seracılar Kooperatifi Başkanı Hikmet Oruç da çiftçilerin kendi imkanlarıyla mahsullerinin bozulmaması için çareler aradığını kaydetti.

Hava sıcaklıklarının 10 derecenin altına düşmesiyle bitkilerin zarar görebileceğine, çiçeklerinde ise dökülme olabileceğine dikkati çeken Oruç, bu nedenle çiftçilerin ürünlerini dona karşı korumak için sobalı önlem aldıklarını bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.