Senegal, vatandaşlarını Orta Afrika'dan çıkarıyor

Senegal, vatandaşlarını Orta Afrika'dan çıkarıyor

Senegal hükümeti, vatandaşlarının ülkeye getirilmesi için yeni operasyon başlatacak, şimdiye kadar 700'den fazla Senegalli ülkesine döndü

Senegal hükümeti Orta AfrikaCumhuriyeti'ndeki vatandaşlarının ülkesine dönmesi için yeni operasyon başlatacağını açıkladı.

Yurtdışındaki Senegallilerden sorumlu yetkili Sory Kaba, yaptığı açıklamada, ülkesine dönmelerini sağlamak amacıyla tehlike altındaki Senegallilerin sayısını belirlemek ve uygun taşıma araçlarının tedarik edilmesi için bilgi topladıklarını belirtti.
Kaba, 10 kişilik grup için uçak tesis edilemeyeceğini belirterek, küçük grupların başkent Dakar'a getirilmesi için başka bir formül bulunacağını söyledi.

Hükümetin 700'den fazla Senegallinin ülkesine dönmesini sağladığını ifade eden Kaba, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de yaşayan bu kişiler için uçak ayarlandığını vurguladı.

Bu arada, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Senegalli Osman Ka, ''tüm mallarının yağmalandığını, paralarının alındığını'' belirterek, Senegal hükümetinden uçak göndermesini istedi.

Ka, Senegal basınına açıklamasında, ülkede yaklaşık 260 Senegallinin bulunduğunu, yaklaşık 200'ünün Bangui merkez camisine sığındığını, diğerlerinin 5. Kilometre mahallesinde olduğunu söyledi.

Bangui'de güvenliğin olmadığını belirten Ka, bir Senegallinin dövüldüğünü ve hastaneye kaldırıldığını, Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün hastanın başucunda durduğunu ancak kentte yiyecek ve ilaç bulunmadığından yapacakları çok fazla birşeyin olmadığını kaydetti.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.