Senegal kültür balıkçılığında uluslararası yatırımcıları bekliyor

Senegal kültür balıkçılığında uluslararası yatırımcıları bekliyor

Girişimcilere vergisiz ekipman ve teknik destek ile vergi muafiyeti imkanlarının sunulduğu Senegal, kültür balıkçılığı sektöründe uluslararası yatırımcıları bekliyor.

Batı Afrika ülkesi Senegal, stratejik konumu, dünyaya açılan Dakar Limanı, havayolu ağı, tropikal havası, ucuz işgücü, hızlı şirket kuruluş sistemi, deniz ürünlerinin yüksek tüketimi ve vergi kolaylıkları ile balıkçılık sektöründe kazanç getirici yeni yatırımlara olanak sağlıyor.

Senegal'in ihraç kalemleri arasında önemli paya sahip olan deniz ve kültür balıkçılığı aynı zamanda ülkenin gelişmesine, yeni iş sahalarının oluşmasına da katkı sunuyor. Bu sahanın vaat ettiği imkanları değerlendirmek isteyen Senegal Hükümeti de hem yerli hem de yabancı yatırımcı sayısını artırmak amacıyla bir süre önce kültür balıkçılığı yasasını yürürlüğe koydu.

Yüksek üretim imkanları dolayısıyla ülkenin ekonomik gelişimine doğrudan etkisi olan balıkçılıkta yerli girişimcilerin, küçük tekne sahiplerinin yanı sıra yabancı yatırımcılar da göze çarpıyor. Sektörde geçmişte daha az olan Türk girişimcinin varlığı ise ulaşımın kolaylaşmasını sağlayan Türk Hava Yollarının kısa süre önce başlattığı kargo seferleriyle artış kaydetti.

Kültür balıkçılığı için ajans kuruldu

Senegal Kültür Balıkçılığı Ulusal Ajansı verilerine göre kültür balıkçılığı, Senegal'de geliştirilmek istenen stratejik bir alan olarak görülüyor. Söz konusu sektörde girişimcileri desteklemek ve sahip olduğu imkanları kullanmak isteyen Senegal, kalkınma politikasında yatırımları kolaylaştırıcı kararlar aldı.

Potansiyel yatırımcıların yönlendirilmesi amacıyla kültür balıkçılığı yapacak küçük ve orta ölçekli şirketler için örnek yatırım planları hazırlandı. Vergisiz ekipman imkanı, ilk 3 yıl vergi muafiyeti gibi olanakların yanında, kültür balıkçılığının yapılacağı arazilerin satın alınmasında kolaylaştırıcı şartlar sağlanması da yasa çerçevesinde kabul edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.