Sen kimsin orada 'mescit yaptırmayız' diyorsun

Sen kimsin orada 'mescit yaptırmayız' diyorsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rumeli Hisarı içerisindeki bu mescidin engellenmesi çağrısında bulunan sanatçıya çıkıştı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından farklı ülkelerde yapılan tesis ve eserler, "Ayrı coğrafyalarda aynı imza" başlığıyla ATO Congresium'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Biz, dünyanın dört bir yanında ecdadın emanetlerini ihya etmenin çabası içindeyken, bunlar kendi ülkemizde hem de Fatih'in emanetinin ihyasını engellemeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

Fatih'in emaneti olan Rumeli Hisarı içerisindeki bu mescidin tekrar inşa edilmeye çalışıldığını kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnşaat şu anda sürüyor, inşallah ramazana değilse de bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. Ne güzel bir hizmet değil mi? Yapanlardan Allah razı olsun. Ama bakıyoruz, bir ödül töreninde, sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, 'biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz' diyor. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı."

Erdoğan, "Maalesef ülkemizde hala ecdadından adeta utanan, ecdadının mirasına sahip çıkmak şöyle dursun, onu ihya edenlere karşı çıkan bir anlayış var. Bazı köşe yazarlarını görüyoruz, 'ecdat' dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye? Çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum