Sempozyumda farklı cemaatler de vardı

Sempozyumda farklı cemaatler de vardı

Adıyaman'da yapılan ‘Din Hizmetleri ve İhlas’ Sempozyumunun olumlu tepkileri devam ediyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Maraş Gündem gazetesi yazarı Naif Karabatak "Bir samimiyet olsa yeter!" başlıklı yazısında sempozyumun bir özelliğini okuyucuların dikkatine sundu.

Adıyaman’da yapılan Din Hizmetleri ve İhlas Sempozyumu'nun bir kez daha gösterdiği gibi samimiyetin toplumların en büyük eksikliği olduğunu ifade eden Karabatak, "Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı tarafından ‘Din Hizmetleri ve İhlas’ Sempozyumu Adıyaman’da yapıldı. Sempozyumla ilgili söyleyecek çok şey var, ben azını söyleyeyim; gündelik yaşamımızdaki samimiyetsizlikten bahsedeyim… Söze başlamadan önce, programda ihlas ve samimiyet üzerine yapılan slayt gösterisinde, sadece “Nur Cemaati”yle yetinilmeyip, Süleyman Hilmi Tunahan, Mehmet Zahid Kotku, Muhammed Raşit Erol gibi, farklı cemaatlerden de alıntı yapılması dikkate değerdi. Hani alıştık bazı cemaatler, sadece kendileriyle var, ötesi yok! Bu nedenle Risale Akademi’yi tebrik ediyorum." dedi.

Temiz sevgi ve yürekten bağlılık da demek olan ihlasın daha çok ibadetler için kullanılsa da, “yapılan iş” için de kullanıldığını açıklayana Karabatak, "Bu açıdan işini ihlasla yapmak, aynı zamanda samimiyetin göstergesidir. Samimiyet ise yine kendisi gibi tek kelimeyle de anlatılabilir; içtenlik…Hiçbir hesabı olmamak demektir; samimiyet… Kafasının arkasında bir şey gizlememektir. Yüzüne gülüp, ardından küfretmemektir. Bir menfaat beklentisi olmadan, bir kaygı, bir korku taşımadan yapmak/söylemek/davranmaktır. Yaptığınız iş ibadetse, Allah’a karşı samimi olmaktır. Eşine samimi olmaktır, dostuna samimi olmaktır, akrabana samimi olmaktır. Anneye, babaya, arkadaşa, komşuya, yoldan geçene, yolda kalana, yetime, öksüze, esnafa, müşteriye samimi olmaktır… Samimiyet, bütün düşmanlıkları bitirendir, bütün kavgaları sonlandıran, bütün tartışmaları nihayetlendirendir" şeklinde yazdı.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.