Şemdinli'de köy sakinleri terörü lanetlemek için yürüdü

Şemdinli'de köy sakinleri terörü lanetlemek için yürüdü

Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkeziyle ulaşımları engellenen Konur Vadisi'nde yaşayan köy sakinleri, "teröre karşı tepki ve terörü lanetlemek" için yürüdü.

Bölücü terör örgütü mensuplarının yol güzergahındaki köprüleri kullanılamaz hale getirmesi nedeniyle Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkeziyle ulaşımları engellenen Konur Vadisi'nde yaşayan köy sakinleri, "teröre karşı tepki ve terörü lanetlemek" için yürüdü.  

Konur Vadisi'ndeki Konur ve Uğuraçan köyleriyle bu köylere bağlı Aktütün, Dereyanı ve Yeşilbayır mezralarından bir araya gelen yaklaşık 400 kişi, teröre karşı tepkilerini göstermek ve terörü lanetlemek maksadıyla dün 30 minibüsle Mehendi bölgesine hareket etti.

Köy sakinleri, burada araçlardan inerek tahrip edilen Mehendi-1 Köprüsü'ne doğru yürüdü.

Köylüler, teröristlerin, telsiz görüşmelerinden köprüleri ve GSM istasyonlarını bölge halkı olaylara tepkisiz ve isteksiz olduğu için tahrip ettiklerinin belirlendiğini kaydetti. 

Bu arada, bölgeye gelen askerleri alkışlarla karşılayan köylüler, "En büyük asker bizim asker" sloganları atarak, güvenlik güçlerine sarılıp ağladı. 

Bölücü terör örgütü mensuplarının, Mehendi bölgesinde gerçekleştirdikleri benzer eylemlerle, bölgenin genelinde halkı açlık ve yokluğa mahkum ederek kendi taraflarına çekmeye çalıştıklarını vurgulayan köylüler, Mehendi-Su Gediği istikametine hayvanlarını geçirmelerine, arazilerini, meralarını kullanmalarını engelleyen teröristlerin, Kürt kökenli vatandaşların yaşam haklarını kısıtladıklarını söyledi.

Ayrıca, trafoların yakılarak haber alma özgürlüklerinin gasbedildiğini belirten köylüler, Dağlıca'da kullanılamaz hale getirilen trafolar yüzünden 25 gündür enerjiden mahrum kaldıklarını ifade etti. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.