Selimiye Camii’nin bahçesinde iftar

Selimiye Camii’nin bahçesinde iftar

Bağcılar Belediyesi’nin yurtdışı ve yurtiçinde kurduğu iftar sofralarının sonuncusunu Edirne’de gerçekleştirildi.

Her yıl geleneksel olarak Selimiye Camisi Bahçesi’nde yapılan iftara yaklaşık 3 bin kişi katıldı. 
 
Bağcılar’dan Edirne’ye gelen yaklaşık 100 kişinin bulunduğu ziyaretçiler önce  rehber eşliğinde Balkan Şehitliği’ne giderek dua ettiler. Ardından Edirne’nin en önemli tarihi eserlerinden olan II. Beyazıd Külliyesi’nde bulunan Darüşşifa odalarını gezerek bilgi aldılar. Kırkpınar güreşlerini yapıldığı alanı da ziyaret eden konuklar, iftar için Selimiye Camisi’nin bahçesine geçtiler. 
 
Tarihi Selimiye Camii’nin gölgesinde gerçekleşen iftar yemeğine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,  AK Parti İl Başkanı Rafet Sezen, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitimi Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, iftar programı öncesi yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine selamını getirdiğini belirterek, “Buraya geleceğimizi dün Mersin’de birlikte olduğumuz Başbakanımızla paylaştım. Başbakanımız, Selimiye Camii’nin avlusunda, bu güzel ve tarihi mekanda iftar yapan, Ramazanı ve bayramı kucaklayan herkese  sevgilerimi ve muhabbetlerimi iletiyorum” dedi ifadelerini kullandı. 
 
EDİRNE FARKLI BİR AKŞAM YAŞIYOR
 
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise yaptığı konuşmada; “Bu akşam Edirne farklı bir akşamda, günün sıcaklığını geride bıraktığımız, akşamın serinliğini yaşadığımız şu dakikalarda sizlerle birlikte olmanın huzuru içindeyim.” dedi. “Her şeyin bir başlangıcı var, sonu da var. Zor fakat ecri fazla olan bir Ramazan geçirdik. Birlikte olduk, bu birliktelik bizim için rahmet seviyesinde olan bir birlikteliktir. Bayramınız mübarek olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
EDİRNE BİZİM İÇİN ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR
 
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "Rabbime hamdolsun başlatmış olduğumuz geleneğimizi bu yıl da devam ettirdik. Edirne Valimize de ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederim. Edirne bizim için çok şey ifade ediyor. Edirne, Balkan coğrafyasına başkentlik yapmış bir ilimiz. Bağcılar’da ilk yerleşim 1924’te Selanik’ten yapılan mübadele ile gerçekleşmiştir. Bağcılarımız, Türkiye’nin 81 ilinden gelen vatandaşlarımızın oluşturduğu bir kültür mozaiğidir”  dedi. 
 
MAZLUMUN AHI YERDE KALMAYACAK
 
İsrail’in saldırısı nedeniyle ara verdikleri Gazze Cebaliye bölgesinde yaptırdıkları cami inşaatının da devam edeceğini ifade eden Çağırıcı, “Şu anda yarısı bitmişti. İnşallah yakın zamanda tamamlamış olacak. Onlar ne derse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar mutlaka mazlumun ahı yerde kalmayacaktır.” diyerek herkesin Gazzelilere dua etmesini istedi. 
İftara katılan konuklar, Selimiye Camii’nin bahçesinde akşam ezanının okunmasıyla oruçlarını açtılar. Program, Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın yaptığı dua ile sona erdi.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.