Seleka ve anti-Balaka acil durum planı oluşturdu

Seleka ve anti-Balaka acil durum planı oluşturdu

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslüman Seleka ve Hristiyan Anti-balaka acil durum planı üzerinde anlaştı.

Pareto İnsan Hakları Örgütü'nün girişimiyle başlayan, Seleka ve Anti-balaka arasındaki ara buluculuk toplantısının dün düzenlenen 3. turunda iki grup, aralarındaki krizi sona erdirmek için acil durum planı üzerinde anlaşmaya vardı.
 
Ulusal ara buluculuk toplantısında oturum yöneticisi Beni Kouyate, "Ortak komite olarak acil durum planı oluşturmak için toplandık ve bunu başardık" diyerek "ortak amacın ulusal çıkarlar üzerinde kurulduğunu" ifade etti.
 
Kouyate, acil durum planının, tarafların kriz konusundaki sorumluluklarını tanıma olanağı sağlayacağını ve iki örgütün birbirinden ve Orta Afrika Cumhuriyeti toplumundan özür dileyecekleri için heyecan verici olduğunu vurguladı.
 
Verdikleri sözler konusunda tarafların ne derece samimi oldukları sorusuna Kouyate, "İki taraf karşılaştığında göz yaşı döktüler çünkü beraber büyümelerine rağmen birbirlerine yaptıklarını gözden geçirdiler. Bu yüzden, yeni bir Orta Afrika Cumhuriyeti’nin inşasının atıldığını düşünüyorum" dedi.
 
Pareto İnsan Hakları Örgütü'nün düzenlediği ara buluculuk toplantıların ilk 2 turunda, Seleka ve Anti-balaka liderleri el sıkışmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.