Selçuklu Uygarlık Müzesine 110 bin ziyaretçi

Selçuklu Uygarlık Müzesine 110 bin ziyaretçi

Selçuklu Uygarlığı Müze Müdürü Fehmi Gündüz, 21 Şubat tarihinde açılışı yapılan müzeyi 8 ay içerisinde 110 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

21 Şubat 2014 tarihinde açılışı yapılan Selçuklu Uygarlığı Müzesi tarihi hakkında bilgiler veren Müze Müdürü Fehmi Gündüz, "Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı Selçuklu Uygarlığı Müzesinin tarihçesinden başlayacak olursak 1204-1206 yılları arasında Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından kardeşi Gevher Nesibe adına yapılmış ve 19. yüzyılın sonuna kadar aslına uygun hizmet vermiştir. Son olarak biz burayı 2010 yılında alarak, Selçuklu Uygarlığı müzesi olarak halkımızın hizmetine sunduk. Müzemizi de bugüne kadar 110 bin kişi ziyaret etti" diye konuştu.
 
Müzede bulunan eserlere değinen Gündüz, "Müzemizde bine yakın Selçuklu eseri bulunmakta, bununla beraber bizim Anadolu medeniyetler müzesi ve kayseri arkeoloji müzesinden almış olduğumuz eserlerimizde burada sergiliyoruz. Müzemizde sadece tarihi eserler yok, ayrıca dijital uygulamamızla müzemiz görülmeye değer. Müzemize gelen ziyaretçilerimiz ilk önce kapıdan gördüklerinde girmek istemiyorlar ama içeri girip gördüklerinde yanlarına birilerini alıp tekrar müzeye gelip ziyaret ediyorlar" ifadelerini kullandı.
 
Gündüz ayrıca, "Müzemizde 1 ay önce Kültepeden Selçukluya adlı bir sergi açtık. Anadolu medeniyetler müzesinden ve Kayseri arkelojik müzesinden aldığımız eserler ile kendi emanetimizdeki eserleri biz sergiliyoruz. Müzemiz çok beğeniyle takip edildi. Özellikle tarihi kentler üyelerimiz, belediye başkanlarımızda müzemizi çok beğendiler . Müzemizi günlük 700-800 kişi ziyaret ediyor. Bazı günlerde ve haftalarda bu sayı artıyor. Müzemizi ilimizde ve diğer illerden olsun herkesi ziyarete bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.