Selanik kitap fuarında Risale-i Nur haberleri

Selanik kitap fuarında Risale-i Nur haberleri

Yunanistan’ın en geniş çaplı ve en önemli kitap fuarında, Risale-i Nurları tanıtma, anlatma ve müzakere etme fırsatımız oldu

Risale Haber-Haber Merkezi

Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen Uluslararası kitap fuarında Risale-i Nur'lar da yer aldı. Muharrem Kalenci'nin mektubu şöyle:

12-15 Mayıs arasında düzenlenen 13. kitap fuarına RNK neşriyat olarak 4. defa katılmayı Cenab-ı Hak nasib etti. Yunanistan’ın en geniş çaplı ve en önemli fuarlarından olan bu kitap fuarında, Elhamdülillah Risale-i Nurları dört gün boyunca gelenlere tanıtma, anlatma ve müzakere etme fırsatımız oldu.

Bu yılı diğer yıllardan farklı kılan bazı hususuları şöyle ifade edebiliriz. Bu yıl standımız ile ilgilenenlerin büyük bir oranının daha bilinçli ve bilerek geldiklerini gözlemledik. Ekserisi Üstadı ve Risaleleri duyduklarını ve daha çok bilgi edinmek istediklerini belirttiler. Ehli vicdan olan bazıları da, artık İslam hakkında müspet birşeyler duymak istediklerini ve medyanın devamlı olarak İslamı karalama kampanyasından sıkıldıklarını belirttiler. Tabi bu da tüm dünya Müslümanlarına, bilhassa ehli hizmete çok ciddi bir sorumluluk yüklediği aşikar.

Bu fuarın bir başka özelliği de şu oldu. Özellikle akademisyenlerin ve üniversite öğrencilerinin ilgisinin daha çok olması oldu. Gelen akademisyenlerin neredeyse hepsi kitap satın aldı ve daha önceki kitaplardan da bazılarını okuduklarını ve çok farklı bulduklarını ifade ettiler. Bizler de cesaret alarak Aristoteles Üniversitesi Yunan İlahiyat Fakültesinde akademisyen olan bir hocayı yerinde ziyaret ettik. Yunanca tercümeler ile ilgili fikir alış verişi yaparak, kendisine editörlük hakkında uzman birilerine ihtiyacımız olduğunu belirttik. O da verdiğimiz kitabı okuduktan sonra bize bazı önerilerde bulunabileceğini söyledi.

Son olarak, mühim bir irtibat da şöyle gelişti. Bu yıl Aristoteles Üniversitesinin İlahiyat Fakültesinde onaylanan İslam bölümü ilk defa öğrenci alacak. Bu bölümün başkanı gelip standımızı ziyaret etti. Kendisi ile uzun uzun hem bölüm hakkında hem de Risale-i Nurlar ve tercümeleri hakkında konuşma fırsatımız oldu. İslam hakkında oldukça müspet bir yaklaşımı olan başkan ile fuardan sonra tekrar görüşmemiz gerektiğine kanaat getirdik.

Cenab-ı Erhamürrahimin tüm niyet ve amellerimizde ihlas tohumlarının ve filizlerinin neşv-ü nema bulmasını nasib etsin inşallah. Ve cümlemizi nefis ve şeytanların hile ve tuzaklarından muhafaza eylesin.

selanikrisalehaberfuar1.jpgselanikrisalehaberfuar2.jpgselanikrisalehaberfuar3.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum