Selanik fuarında Risale-i Nur notları

Selanik fuarında Risale-i Nur notları

Uluslararası Selanik Kitap Fuarı'nın bu yıl 11.si yapıldı. Fuarda Kur'an-ı Kerim ve tefsiri olan Risale-i Nur'lar da sergilendi

Eyüp Otman'ın haberi:
 
RİSALEHABER-ÖZEL
 
SELANİK-Uluslararası Selanik Kitap Fuarı'nın bu yıl 11.si yapıldı. Fuarda Kur'an-ı Kerim ve tefsiri olan Risale-i Nur'lar da sergilendi. Yunanlıların yoğun ilgi gösterdiği standda görevli Yunanistan, Uhuvvet Kültür ve Eğitim Derneği yetkilisi Muharrem Kalenci, gözlemlerini Risale Haber'e anlattı:
 
"Elhamdülillah, 8-11 Mayıs arasında 11.si düzenlenen Uluslararası Selanik Kitap Fuarı'na ikinci defa Risale-i Nurları tanıtma fırsatımız oldu. Dört gün süren fuara birçok yerli ve yabancı yayın evleri katıldı. Yediden yetmişe halkın yoğun ilgi gösterdiği fuara sadece Kur’an, Risale-i Nur'u ve tercümelerini sergilediğimiz standımıza da ilgi oldukça yoğundu. 
 
Birkez daha, fuara katılmanın önemini yaşıyarak tecrübe etmiş olduk. Birkez daha, iman ve Kur’an hakikatlerinin Yunanistan gibi bir ülkede ne kadar az bilindiğini ve ne kadar yanlış bilindiğini gördük. Ve birkez daha, bizlerin bu hakikatlere muhtaç olanların ulaşmasına ne kadar çok gayret etmemiz gerektiğini gördük. 
 
Bazı gençlerin bizlerin bu hakikatlerden bahsederken hayranlıkla, dakikalarca dinlemeleri, bazı yaşlıların (emekli üniversite öğretim görevlilerin) bizlere saatlerce tarihin ve gerçeklerin ne kadar saptırıldığını anlatıp, aslında halkların birbirini daha çok tanımaları ve tanıtmaları gerektiğini, bu yüzden de bizlerin orada bulunmamızın çok önemli olduğunu vurgulamaları... Yunan halkı tarafından çok tanınan ve sevilen bir din görevlisinin bir önceki fuarımızda ona hediye ettiğimiz Yunanca risalelerini bu bölgedeki en önemli dini kütüphanelerinden birine hediye ettiğini ve oradaki İslami bölüme yerleştirdiğini bildirmesi... Bir bayanın gelip bizlere “Siz bana bir önceki fuarda Hastalar Risalesi (Yunanca) diye bir kitap hediye etmiştiniz. Onu defalarca okudum ve çok istifade ettim ve birçok arkadaşlara okuttum. Size teşekkür etmeye geldim!” demesi... Bir başka bayanın ise “Bunlar ne kitabı?” sorusuna karşı bunların Kur’an tefsiri olduğunu söyleyince “Nihayet sonunda Kur’anı da okuyabileceğiz, onu da okumanın zamanı çoktan gelmişti zaten!” demesi ve bunun gibi daha birçok öğrenci, memur, doktor, esnaf, öğretim görevlileri, din görevlileri, farklı ülkelerin konsolosluk ve kültür ateşeleri ile, güzel anların yaşanması bizlere bu fuarların önemini gözümüzün önüne serdi. 
 
İnşaallah bizler de tüm ehli hakikatın duaları ile bir sonraki fuarlara şimdiden daha çok tercümeler ile hazırlanıp, bu hakikatlerin muhtaç olanlara ulaştırılması için Cenab-ı Erhamürrahim’inden yardımı, istikamet vermesi, ve muvaffak edip mahçup etmemesi için cümlenizin dualarını bekliyoruz. 
 
Fotoğraflar için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum