Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gözaltında

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gözaltında

HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş gözaltına alındı.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınarak emniyete götürüldü. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Ankara'da gözaltına alındı.

Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı.

TBMM'de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ardından haklarında fezlekelerle alakalı, aralarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bulunduğu milletvekilleri, savcılıklara giderek ifade vermişti. Ancak bu soruşturmalarda ifade vermeye gitmeyen HDP'li milletvekillerine yönelik ilgili başsavcılıklar tarafından gözaltı kararı verildi.

Bu çerçevede polis ekipleri HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerine yönelik gözaltı kararlarını uygulamaya başladı.

HDP'liler hakkındaki gözaltı kararlarının, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığı bildirildi.

HDP'Lİ VEKİLLER GÖZALTINA ALINIYOR
Ayrıca yine HDP'li vekillerin evlerine de polis baskını yapıldığı ve gözaltı kararı verildiği belirtiliyor. İsmi geçen vekiller arasında Ferhat Encü, Leyla Birlik, Ziya Pir, Mehmet Aslan, Selma Irmak ve Nursel Aydoğan var.

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Ankara'daki evinde gözaltına alındı.

Mynet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.