"Selahaddin-i Eyyubi Köprüsü" isteği

"Selahaddin-i Eyyubi Köprüsü" isteği

Adıyaman ve Kahta Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Kahta-Siverek yolunu birbirine bağlayan Nissibi Köprüsü’nün adının Selahaddin-i Eyyubi Köprüsü olarak değiştirilmesini istedi.

Kahta'da bir restaurantta düzenlenen ortak basın toplantısında Adıyaman ve Kahta'da faaliyet gösteren 36 tane sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Açış konuşmasını Kahta Haliliye Derneği Başkanı Mustafa Demir yaptı. Misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür eden Başkan Demir, köprünün şimdiki isminin pek bilinmediğini ve bölgede yetişmiş olan Selahaddin-i Eyyubi isminin köprüye verilmesi herkesin ortak kararı olduğunu kaydetti.

Adıyaman ve Kahta Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından ortak hazırlanan basın açıklamasını Kommagene Gazeteciler Cemiyeti (KOMADER) Başkanı Haci Bozkurt okudu.

KOMA DER Başkanı Bozkurt okuduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"2012 yılında temelleri atılan ve 2015 yılının ilk çeyreğinde yapımı tamamlanan, Kâhta-Siverek ilçelerini birbirine bağlayan Nissibi Köprüsü’nün yapımında emeği geçen bütün kişi ve kuruluşlara teşekkürü bir borç biliriz.

Türkiye’nin en büyük 3.köprüsü ve ilk yerli asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü’nün halkımıza ve bölgemize hem ekonomik anlamda katkı yapacağı hem de güvenli ve rahat bir ulaşım sağlayacağı aşikârdır.
Temennimiz odur ki toplum için bu kadar değerli olan bu köprünün toplumun değerlerini yansıtan bir değerimizin ismini almasıdır. Bu nedenle kardeş kavgasının bittiği ve ‘Barış Süreci’ rüzgârlarının doruğa ulaştığı bu zaman diliminde halkımızın ortak kabul ettiği bir ismin köprüye konmasını elzem buluyoruz.

Üç ilahi din tarafından da kutsal kabul edilen Kudüs’e yönelik Haçlı Seferlerini etkisiz kılan ve Kudüs’ü fetheden Selahaddin-i Eyyubi aklımıza gelen ilk isimdir. Coğrafyamızın yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan bu muzaffer komutanın isminin bu köprüye yakışacağını düşünüyoruz. Böylece hem köprümüz kendisine yakışan bir isimle anılacak; hem de hafızalardan silinip gitmiş olan bir değerimiz yeniden hatırlanacak ve genç nesil de kendi tarihinde önemli bir yeri olan Selahaddin-i Eyyubi’yi tanıyacaktır.

Adıyaman ve Kâhta’daki gönüllü STK’lar olarak değerlerimize sahip çıkmak ve onları yâd ederek hafızalarda kalıcı hale getirmek için Kâhta-Siverek yolunu birbirine bağlayan Nissibi Köprüsü’nün adının Selahaddin-i Eyyubi Köprüsü olarak değiştirilmesini talep ettiğimizi tüm kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.