Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

Sırbistan'da aşırı yağışlar nedeniyle nehirlerin taşması sonucu meydana gelen sellerde ölenlerin sayısı 33'e yükseldi.

Sırbistan'da aşırı yağışlar nedeniyle nehirlerin taşması sonucu meydana gelen sellerde ölenlerin sayısı 33'e yükseldi.

Sırbistan Hükümeti Acil Durum Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde geçen hafta yaşanan sellerle birlikte ilan edilen olağanüstü durumun, 17 belediye ve 2 şehir hariç, diğer bölgelerden kaldırıldığı ifade edildi. Ülkede yaşanan sel felaketinden etkilenerek hayatını kaybedenlerin sayısının da 27'den 33'e yükseldiği bildirilen açıklamada, sellere neden olan Sava Nehri'ndeki su seviyesinin düşüşte olduğu bildirildi.

Sırbistan İçişleri Bakanı Neboyşa Stefanoviç ise gazetecilere yaptığı açıklamada, sel felaketinde 32 bin vatandaşın tahliye edildiğini, bunun 25 bininin Belgrad yakınlarındaki Obrenovats kentinde gerçekleştiğini söyledi.

Obrenovats kentinin 3'te 1'inin hala sular altında olduğunu belirten Stefanoviç, bu bölgede temizlik ve onarım çalışmalarının devam ettiğini, fakat tahliye edilen vatandaşların bir haftadan önce evlerine dönemeyeceklerini ifade etti.

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ise Alman mevkidaşı Angela Merkel ile görüştüğünü açıkladı. Almanya'nın Sırbistan'a yardım yollacağını belirten Vuçiç, ülkenin sel felaketinin ardından da yalnız kalmayacağını söyledi.

Batı Balkanlar'da geçen hafta yaşanan sel felaketinde Sırbistan'da ölen 33 kişinin yanı sıra Bosna Hersek'te 25, Hırvatistan'da da 2 olmak üzere toplam 60 kişi hayatını kaybetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.