Şekerlenmeyen tatlı glikozludur

Şekerlenmeyen tatlı glikozludur

Ramazan bayramının gelmesiyle baklavalarda glikoz tartışması yeniden başladı.

Kanser, obezite, hormon bozukluğu, şeker hastalığı, bunama, hipertansiyon, kalp ve böbrek yetmezliği gibi birçok rahatsızlığa sebep olan glikoz hayatımıza girdiğinden bu yana bebek mamaları-bisküvilerinden, yaş pastalara her türlü hazır tatlı gıdanın içinde yoğun şekilde yer alıyor. Glikoz geleneksel lezzetimiz baklavaya da sıçramış durumda. Özellikle bayramların vazgeçilmez lezzeti olan baklava, vatandaşlara"acaba glikozlu mu?" sorusunu sorduruyor.

GLİKOZLU TATLI NASIL AYIRT EDİLİR?

Eskişehir'le köklü bir tatlı firması yetkilisi olan Hayrettin Bilmez, glikozun kansere yol açan bir şeker türü olduğuna dikkat çekerek, imal ettikleri tatlılarda kesinlikle glikoz kullanmadıklarını söyledi. Glikozlu tatlının ayrımının nasıl yapılacağını açıklayan Bilmez, “Glikozlu tatlı, yerken boğazı yakar. 2 ile 3 gün içinde eğer tatlı şekerlenmezse o tatlı glikozludur. Glikozlu tatlı ise 10 güne kadar şekerlenmeden ilk günkü parlaklığını korur” dedi. Bilmez, glikozlu baklavanın kendini hem fiziksel olarak hem de tat olarak belli ettiğini de hatırlatarak, vatandaşları sağlıkları açısından glikozlu tatlı almaları hususunda uyardı.

FİYATLARDA BAYRAM İNDİRİMİ

Bilmez, son şekillenen baklava fiyatlarını da şu şekilde açıkladı:
“Kilogram olarak fiyatlar; cevizli baklavalar 25 TL’den başlıyor. Antep fıstıklı baklavalar 37 TL’den başlıyor. Fakat bayram dolayısı ile fiyat indirimine girdik. Tepsi olarak baklavalar kilo bazında satılıyor. Tepsilerimiz standart boyutta. 4 kilo alıyor. Tepsi baklavalarda kilo başına 3 TL ile 4 TL arası bayram indirim yaptık.” 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.