Şekerde en iyi tedavi ameliyat

Şekerde en iyi tedavi ameliyat

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre, erişkinlerde görülen şeker hastalığında en etkin tedavinin ameliyat olduğu ortaya çıktı.

Uzmanlar bu yöntemin ilaç ve insülin tedavisinden cevap alamayanlar için ideal olduğunu söylüyor. 
Tıp camiasının en önemli dergilerinden kabul edilen New England Journal of Medicine'de yayımlanan araştırmaya göre; kilo problemi olan erişkin şeker hastalarının tamamına yakını ameliyattan sonra insüline ve diğer pek çok şeker ilacına ihtiyaç duymuyor.
AMELİYAT SONRASINDA İLAÇ YOK

Şeker hastalığı tedavisinde yaygın olarak kullanılan ilaç tedavisi ve ameliyatın karşılaştırıldığı çalışmada, ameliyat olan hastaların, şekeri kontrol altında tutmak için ilaç ya da insüline gerek duymadığı; ayrıca kolesterol ve tansiyon ilaçlarının da çoğuna ihtiyaç duyulmadığı gözlemlendi.
Araştırma ekibinden Endokrinolog Dr. Sangeeta Kashyap, çalışmanın 3 yıllık sonuçlarına dayanarak düşüncelerini şu şekilde özetledi: "Yaşamları şeker hastalığı yüzünden alt üst olmuş ağır diyabet hastalarında, ameliyat uygulamasının ilaç tedavisine göre çok daha iyi sonuçlar verdiğini gördük. Ameliyat olan hastaların yaşam kaliteleri arttı. %90'dan fazlasında efektif kilo kontrolü sağlandı ve şeker hastalığı çoğu ilaç ve insüline gerek kalmadan, daha etkin bir şekilde kontrol altına alındı."
STANDART TEDAVİ YANIT VERMİYORSA AMELİYAT YAPILIR

STAMPEDE çalışması bugüne kadarki en kapsamlı ve detaylı araştırma olması nedeniyle tıp çevrelerinde A sınıf bilimsel kanıt olarak kabul görüyor. Araştırma ekibinden Dr. Philip Schauer; "Şeker hastalığı için geçerli bir ameliyat tedavisi olduğunu kanıtlarla gösterdik. Standart tedavilere yanıt vermeyen şeker hastalarında bu yöntemin mutlaka göz önünde bulundurulması gerekiyor." şeklinde konuştu.  
OPERASYON BİRİNCİ SEÇENEK

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı yönetim kurulu başkanı Doç. Dr. Alper Çelik; STAMPEDE çalışmasının yıllardır ifade ettiği görüşlerin bilimsel bir kanıtı olduğunu belirterek, "Ortaya konan bu çalışma gösteriyor ki; ilaç ya da insülin tedavisinden cevap alamayan hastalarda, ameliyat birinci seçenek olarak ortaya çıkmakta. Bizler vakıf olarak bu tarz bilimsel çalışmaların her zaman arkasında olacak ve yeni çalışmaların da bilim dünyasına katılmasına önderlik edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.