Şehr-i Bediüzzaman'da fotoğrafçılar buluştu!

Şehr-i Bediüzzaman'da fotoğrafçılar buluştu!

Hizan Kaymakamlığı ve Hizan Fotoğrafçılık ve Doğa Sporları Derneği (HİFOD) tarafından düzenlenen "Hizan her mevsim güzeldir" fotoğraf maratonu başladı.

Hizan Kaymakamlığı ve HİFOD tarafından "2. Karelerle Şehr-i Bediüzzaman" sloganıyla gerçekleştirilen ve Gayda Yatılı Bölge Okulu Konferans Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısıyla başlayan fotoğraf maratonuna 80 fotoğrafçı katıldı.

Toplantıda konuşan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Hizan'da ulusal çapta 2. Karelerle Şehr-i Bediüzzaman fotoğraf yarışması düzenlediklerini söyledi.

Fotoğrafçılık bir aşk ve tutku olduğunu ifade eden İnci, şöyle konuştu:

"Kentimizin yaşamını, kültürün ve eşsiz doğasını anlatacak birbirinden güzel kareler fotoğraflar çekmenizi şehrimizde zevkli ve güzel bir hafta sonu geçirmenizi temenni ediyorum. Toprağın üzerinde gözümüzle görebildiğimiz maddi zenginliklerimize beraber Hizan'ı bir Nur Şehr-i yapan Şehr-i Bediüzzaman, bölgemizin en önemli inanç turizm merkezlerinden biridir. Bu güzellikleri fotoğraflayıp arşivlemek, fotoğraflama suretiyle koruyarak ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla böyle bir program tertip ettik. Geçmişimizle ilgili ne kadar çok fotoğrafımız olursa, geleceğe de o kadar güzel kareler bırakırız. Bunun için fotoğraf sanatı önemsiyoruz. İnşallah çekilen fotoğraflar sayesinde doğal tarihi ve kültürel değerlerimizi koruyarak gelecek nesillere aktaracağımızı çekeceğimiz fotoğraflar gelecek adına bu güne dair bir bilgi ve belge olacaktır. Fotoğrafçılık bir aşktır, bir tutkudur. Bunu bilmeyenler bunu sadece ağır bir yük, zahmet olarak bilirler. Davetimize icabet ederek ülkemizin dört bir tarafından doğanın altında üstünde bereketli Şehr-i Bediüzzaman Hizan'a geldiğiniz için teşekkür ediyorum."

İnci, ilçenin doğal dokusunun belgelenmesi ve güzelliklerinin tanıtılması amacıyla etkinlik yaptıklarını kaydederek, 2 gün boyunca sürecek fotoğraf maratonuna katılacaklara başarılar diledi.

HİFOD Başkanı Mahmut Özdemir ise bu etkinliği Hizan Kaymakamlığı öncülüğünde yürüttüğünü vurgulayarak, Kaymakam İnci'ye teşekkür etti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.