"Şehr-i Bediüzzaman" Fotoğraf Maratonu Başladı

"Şehr-i Bediüzzaman" Fotoğraf Maratonu Başladı

"Karelerle Şehr-i Bediüzzaman" sloganıyla düzenlenen "Hizan her mevsim güzeldir" fotoğraf maratonu başladı.

Hizan Kaymakamlığı ve AHFOD tarafından "Karelerle Şehr-i Bediüzzaman" sloganıyla düzenlenen "Hizan her mevsim güzeldir" konulu fotoğraf maratonu, Gayda Yatılı Bölge Okulu Konferans Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısıyla başladı.
 
Kaymakam Sedat İnci, yaptığı açıklamada, yarışmaya Türkiye'nin dört bir tarafından 90 fotoğraf sanatçısının katıldığını belirterek, şöyle konuştu: "Üstad Bediüzzaman Said Nursi yazmış olduğu eserler için sempozyumlar düzenlenmekte. İlçemize bağlı Gayda ve Nurs köyümüz hem bölgemizin hem de ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden bir olarak sayılır. Program dahilinde Nurs köyüne gittiğinizde göreceksiniz. Çok küçük bir yerleşim birimi olmasına rağmen özellikle yetiştirmiş olduğu ışık şahsiyetle ismi Türkiye'nin sınırlarını aşıp dünyaya mal olmuştur. Siz fotoğrafçıların çektiği fotoğraflar kareleriyle bilinmiş oluyorsunuz. Bu nedenle bu türlü olayların, yaşantıların ve eserlerin çekilmesi gelecek nesillere aktarılması çok önemli."
 
İnci, ilçenin doğal dokusunun belgelenmesi ve güzelliklerinin tanıtılması amacıyla etkinlik düzenlediklerini kaydederek, 2 gün boyunca sürecek fotoğraf maratonuna katılacaklara başarılar diledi. AHFOD Başkanı Oktay Bayar ise bu etkinliği Hizan Kaymakamlığı öncülüğünde yürüttüğünü vurgulayarak, Kaymakam İnci'ye teşekkür etti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.