'Şehitler Köşesi'ni genişletmek istiyoruz'

'Şehitler Köşesi'ni genişletmek istiyoruz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, "Her gün yeni bir eşya gelmeye devam ediyor. Şehitler Köşesi'ni genişletmek istiyoruz. Bir mağdur edebiyatıdır gidiyor, aslında gerçek mağdurlar burada." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 15 Temmuz şehitleri anısına parti genel merkezinde oluşturulan Şehitler Köşesi'ni genişletmek istediklerini bildirdi.

Hotar, AA muhabirine, AK Parti Genel Merkezi'nde oluşturulan 15 Temmuz Şehitler Köşesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin, Türk milletinin dirayetiyle püskürtüldüğünü belirten Hotar, "Geride asla telafi edemeyeceğimiz şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların kahramanlık öyküleri kaldı. Bu tür girişimleri hem gelecek nesillere aktarabilmek hem de unutturmamak adına kütüphanemizde birim oluşturmayı planladık. Bu fikrimizi de Sayın Başbakanımızla paylaştık. Onun da katkı ve önerileriyle böyle bir bölüm oluşturduk." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'a ilişkin oluşturulan köşenin "mini müze" olarak adlandırılabileceğini dile getiren Hotar, bunun Türkiye'de bir ilk olduğuna işaret etti.

Ziyaretçilerden olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ziyaretçiler, bu tür girişimleri daha fazla görmek istiyorlar. Bir mağdur edebiyatıdır gidiyor. Böyle bir ortamda aslında gerçek mağdurların burada olduğunu, hayatları pahasına bugünlere geldiğimizi bir kez daha hatırlıyorlar. O yüzden bunların unutulmamasına, hatırlanmasına vesile olacağı için gelen kişilerin bu duygularının tazelendiğini, ülke, millet, bayrak ve vatan sevgisinin daha da kuvvetlendiğini ve buradan öyle ayrıldığını düşünüyorum."

"Çocuklarımızın hafızasına darbe kavramını yerleştirdiler"

15 Temmuz şehitlerine ait yeni eşyaların gelmeye devam ettiğini anlatan Hotar, Şehitler Köşesi'ni genişletmek istediklerini bildirdi.

15 Temmuz'un Türkiye'de yaşanan darbelerden farklı bir anlamı olduğuna dikkati çeken Hotar, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın hafızasına darbe kavramını yerleştirdiler. Çocuklarımız 'darbe nedir' bilmeden büyümekteydi. Maalesef artık onlar da darbenin ne olduğunu en derin, en acı şekliyle yaşadılar ve hatırlayacaklar. Onun için bir kez daha darbe girişiminde bulunan, başta FETÖ olmak üzere, destek veren, ona inanan, ülkesini, bayrağını, milletini ve devletini gözü dönmüş bir şekilde, adeta bir cinnet halinde heba etmeye çalışan herkesi Allah'a havale ediyorum. Allah onlara, layık oldukları neyse onu versin.

Çocuklarımızın hafızasına darbe kavramını yerleştirmiş olmalarını çok önemsiyorum. Bundan sonra gerek ebeveynler gerek eğitmenler gerekse politikacılar olarak herkesin en kısa sürede ülkemizin birliği, bütünlüğü, bayrağımız ve vatanımız için seferberlik içinde olması lazım."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.