Şehit yakınları ile gazilere müjde!

Şehit yakınları ile gazilere müjde!

Şehit yakınları ile gazileri yakından ilgilendiren kanun kapsamına giren şehit ve gazilere tazminat, maaşlarında artış, iki istihdam hakkı, faizsiz konut kredisi, ücretsiz ulaşım ve elektrik su indirimi gibi birçok hak getirildiği bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamada, TBMM'de oy birliği ile kabul edilen ve şehit yakınları ile gazileri yakından ilgilendiren kanun ile ilgili olarak, "Bu kanun ile bugüne kadar şehit ailelerinin yaşadığı birçok sorun ortadan kaldırılmış, hakları genişletilmiş ve mağduriyetleri sona erdirilmiştir.Bu düzenleme yapılırken bize emanet olan şehit yakınları ve gazilerimiz için devletin tüm imkanları kullanılmıştır" ifadesine yer verildi.

Şehit yakınlarına iki istihdam hakkı, muhtaçlık şartının kaldırılması, faizsiz konut kredisi ve ücretsiz ulaşım hakkının Torba Kanun'da yer alan düzenlemelerden sadece birkaçı olduğu belirtilen açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında Afyon şehitlerine sadece "tazminat" verildiğine ilişkin doğru olmayan haberlerin yer aldığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu önemli yasal düzenlemede daha önce vazife malulluğu kapsamında ele alınan patlayıcı maddelerinin incelenmesi, muhafazası, nakli, imha edilmesi ve zararsız hale getirilmesi işlemleri sebebiyle hayatını kaybedenler veya malul olanların hakları genişletilmiştir.

Yeni düzenlemeye göre patlayıcı maddelerinin incelenmesi, muhafazası, nakli, imha edilmesi ve zararsız hale getirilmesi işlemleri sebebiyle hayatını kaybedenler veya malul olanlar 2330 sayılı kanun kapsamına alınmıştır. Bu kapsama giren şehit ve gazilerimize tazminat, maaşlarında artış, iki istihdam hakkı, faizsiz konut kredisi, ücretsiz ulaşım ve elektirik su indirimi gibi birçok hak getirilmiştir."

AA